Депутат-мільйонер від БПП не задекларував невеликий будинок під Черніговом
30.05.2016   //  

ВЛЕТУТАДепутат Чернігівської міськради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність», підприємець  В’ячеслав Летута має будинок та земельну ділянку, котрі не вказав у декларації про доходи за 2015 рік. Про це стало відомо з Реєстру нерухомого майна та Кадастрової карти.

Згідно з витягом із майнового реєстру на Летуту записаний будинок на вул. Космонавтів, 7 у селі Киїнка, що знаходиться за 7 км від Чернігова. Загальна площа будинку – 108 кв м, з яких 61 кв м – житлова. Право власності було оформлене у вересні 2014 року.

ЛЕТУТА-БУДИНОКЛЕТУТА-ВИТЯГ-ЗЕМЛЯ

Будинок розташований на ділянці 0,077 га. Земля також зареєстрована на В’ячеслава Летуту.

 ЛЕТУТА-ВИТЯГ-БУДИНОК  ЛЕТУТА-КАРТА

Цю нерухомість – будинок і землю – депутат не вказав у своїй декларації про доходи за 2015 рік. У ній Летута зазначив, що він та його сім’я взагалі не володіють жодним нерухомим майном і не мають землі.

ДЕКЛАРАЦIЯ1 ДЕКЛАРАЦIЯ2 ДЕКЛАРАЦIЯ3

Згідно з декларацією, сукупний дохід Летути в 2015 році склав 1,28 млн грн., з яких 15 тис грн. – зарплата, а решта 1,26 млн грн – дохід від провадження підприємницької діяльності. Члени родини Летути (вказані у декларації дружина та 4-річний син) торік нічого не заробили.

У декларації за 2015 рік В’ячеслав Летута вказав внесок до статутного капіталу підприємств – 35 грн. Саме стільки до червня минулого року він мав у ПП «Виробничо-комерційна фірма «Платінум», співвласником якої він є з 2010 року.

Основний вид діяльності «Платінуму» – оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Зауважимо, що у червні минулого року розмір внеску Летути до цієї фірми збільшився до 50 грн. У родичів депутата бізнесу нема.

ВИТЯГ ЄДР ДЕКЛАРАЦIЯ4 ДЕКЛАРАЦIЯ5 ДЕКЛАРАЦIЯ6

Щодо автомобілів, то у 2015 році В’ячеслав Летута задекларував кросовер Suzuki Vitara 2008 року випуску та автомобіль бізнес-класу Nissan Teana 2011 р.в., вказавши, що придбав його за 175 тис грн. На членів його родини автомобілі не записані.

У 2014 році депутат задекларував 14,39 млн грн, показавши найбільший заробіток серед чернігівських депутатів. При цьому 13 млн грн доходу Летута вказав у пункті «Інші види доходів». Депутат проігнорував спроби журналістів дізнатися, звідки взялася така сума. Щодо сім’ї, то депутат зазначив, що у 2014-му вони також не заробили ні копійки.

У міськраді Летута є секретарем постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин.