Підозрюваний в підробці документів найбільший постачальник антрациту повернувся на тендери
29.05.2016   //  

КУ «Фінансово-господарська група з централізованого обслуговування закладів та установ освіти Чаплинського району» Херсонської області 23 травня акцептувала пропозицію ПП «Енергоаверс» щодо постачання вугілля на суму 1,41 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією конкурсних торгів передбачено, що переможець повинен поставити 440 тонн вугілля різних марок по середній ціні 3520 грн./т.

Марка вугілля Кількість (т) Розмір кусків (мм) Зольність на робочий стан Вологість
– вугілля  кам’яне марки  АС 221,2 від 6 до 13 не більше 19% не більше

7 %

– вугілля  кам’яне марки  ДГКО 52,4 від 25 до 80 не більше 20% не більше 10 %
– вугілля  кам’яне марки  АМ 166,5 від 13 до 25 не більше 16% не більше

7 %

Єдиним конкурентом «Енергоаверс» на торгах було ТОВ «Облтопвугілля», пропозиція якого була дорожчою на 4%. Заснували цю фірму мешканці Херсона Едуард Гаврищук та Наталія Нестеренко. З початку 2015 року підприємство почало отримувати держзамовлення на постачання вугілля і за цей час уклало їх на суму 34,75 млн грн. в основному з філіями Укрзалізниці.

Засновником ПП «Енергоаверс» є  мешканець селища Мирне Херсонської області Олександр Карпов. Карпов також є засновником ПП «Мирненський паливний склад», яке  стало одним з найбільших постачальників антрацитового вугілля бюджетним установам Херсонської області. Прокуратура підозрює цю фірму в наданні недостовірної інформації про походження вугілля, а поліція проводить розслідування про грубе порушення комунальниками тендерного законодавства під час закупівлі палива у фірми Карпова.

В серпні 2015 року Карпов створив ТОВ «Еко-Паливо», яке почало приймати участь у тендерах замість ПП «Мирненський паливний склад». Але на початку 2016 року правоохоронці відкрили кримінальну справу, підозрюючи «Еко-Паливо» в поданні на торги підроблених документів.

За даними «ВДЗ», «Енергоаверс» активно отримувало державні замовлення в 2008-2013 роках. Сума укладених угод склала 17,45 млн грн.