Після Євромайдану брат Пшонки дешево віддав землю судді Вищого спецсуду
27.05.2016   //  

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Ольга Ступак купила ділянку в котеджному містечку у брата біглого екс-генпрокурора Віктора Пшонки. Про це свідчать дані кадастрової карти і декларації судді за 2014 рік.

Йдеться про ділянку 0,1 га у провулку Старосільський між с. Троєщина та р. Десенка у Деснянському районі м. Києва.

суддя і пшонка

З відкритих джерел відомо, що раніше цю ділянку безоплатно отримав у власність Микола Пшонка – брат колишнього генпрокурора Віктора Пшонки.

Микола Пшонка

Микола Пшонка

У 2001-2010 рр. Микола Пшонка був суддею Верховного суду. А у 2010-2012 рр. Микола Пшонка був замголови Вищого спеціалізованого суду. Суддею цього ж суду є Ольга Ступак.

Суддя Пшонка приватизував землю як член товариства індивідуальних забудовників «Десенка».

Це товариство було зареєстроване за адресою Верховного суду – вул. Пилипа Орлика 4-а. Більшість членів товариства – судді Верховного суду, а також інших судів.

У 2006 році Київська міська рада передала товариству 11 га землі в оренду для будівництва житлових будинків котеджного типу.

У 2008 році Київрада передала 8,2 га у власність членам товариства, по 0,1 га кожному. Станом на сьогодні більшість ділянок незабудовані.

Ольга Ступак придбала ділянку у квітні 2014 року. В її декларації про доходи зазначено, що вона заплатила за ділянку майже 149 тис грн. При цьому її річний дохід склав 269 тис грн.

Для порівняння: аналогічна ділянка у цьому ж товаристві «Десенка» сьогодні продається за $35 тис або 887 тис грн.