Фірма з орбіти Юри Єнакіївського хотіла стягнути з шахтарів 69 мільйонів, але отримала карну справу
27.05.2016   //  

Суд відмовився стягнути з ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» на користь луганського ПП «Лантан Компані» 68,99 млн грн заборгованості і штрафних санкцій. Про це свідчить рішення Госпсуд Донецької області від 11 травня.

«Лантан Компані» послалася на неповну оплату за поставлені держпідприємству у лютому 2013 року два вентилятори. Так, ВК «Краснолиманська» сплатила фірмі лише 24,44 млн грн. Разом з тим решту 30,56 млн грн «Лантан Компані» не отримала.

Сторони уклали договір про поставку вентиляторів ВО 32/20 АН у липні 2011 року на загальну суму 55 млн грн. В ціну договору була включена вартість монтажу.

Суд відмовився стягнути з ДП «ВК «Краснолиманська» на користь «Лантан Компані» 30,56 млн грн заборгованості, а також 38,43 млн грн заявлених штрафних санкцій через пропуск позовної давності (3 роки).

ПП «Лантан Компані» звернулося до суду наприкінці 2015 року. Після цього в.о. гендиректора ДП «ВК «Краснолиманська» написав заяву в прокуратуру про те, що колишнє керівництво держкомпанії, діючи спільно та в інтересах «Лантан Компані», завищило вартість вентиляторів на суму понад 30 млн грн. У лютому цього року прокуратура Донецької області порушила кримінальне провадження по цій заяві.

ПП «Лантан компані» було створене у 2008 році фірмою «Інтерофіс Лімітед», засновником якої є закритий венчурний фонд «Нові Технології» – одна з ключових компаній у вугільній групі колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. З 2010 року засновником «Лантан компані» значиться Юлія Яценко з Луганська, а директором – Антон Мишалов.