Оборонпромівські «порошенківці» розіграли між собою навіть сільський тендер на один автомобіль
26.05.2016   //  

Чаплинська селищна рада Херсонської області 20 травня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Центр Херсон» на постачання легкового автомобіля вартістю 0,40 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією конкурсних торгів передбачено, що фірма повинна поставити авто марки  Renault Sandero Stepway. Так як торги проводилися шляхом запиту цінових пропозицій, то детальна інформація щодо характеристик авто відсутня. Відомо тільки, що замовник планував купити авто з дизельним двигуном з обсягом до 1500 куб см.

Автомобіль потрібно поставити протягом червня-липня 2016 року.

У розміщених автодилерами оголошеннях вартість базової моделі Renault Sandero Stepway з дизельним двигуном 2016 року стартує від 0,34 млн грн

Єдиним конкурентом «Центр Херсон» було ТОВ ТД «Фаворит-Авто» з Хмельницького, пропозиція якого була дорожчою на 1%.

Кінцевим бенефіціаром ТОВ ТД «Фаворит» вказаний Василь Дерешук. Засновником фірми також вказане ТОВ «Холдинг-інвест», бенефіціаром якого є Людмила Гвоздьова. Це дружина колишнього депутата від БПП Михайла Гвоздьова, помічником якого в Раді був Леонід Харун – керівник ТД «Фаворит». Сам Гвоздьов перед парламентськими виборами 2014 року своїм місцем роботи посаду гендиректора ТОВ «Ауді Центр Хмельницький», кінцевим бенефіціаром якого вказали Василя Дерешука, а керівником фірми є Людмила Гвоздьова.

В червні 2015 року концерн «Укроборонпром» призначив Гвоздьова в.о. президента ДП «Антонов». За місяць до цього Кабмін вивів це підприємство зі складу однойменного концерну. Представляти Гвоздьова трудовому колективу прибув тоді президент Петро Порошенко.

ТОВ «Центр Херсон» засновано приватним підприємством «Сервіс плюс», а його бенефіціарами вказані Людмила Романова, Володимир Білий та Анчар Бейсибаєв.

Романова є дружиною Романа Романова, очільника держконцерну «Укроборонпром». До призначення у липні 2014 року Романов очолював президентську виборчу компанію Порошенка по Херсонщині. Він також відомий як торговець автомобілями «Хюндай», які в Україні збирає корпорація «Богдан» Олега Гладковського (Свинарчука), співвласником котрої раніше був Порошенко.

Білий є заступником голови херсонської обласної організації партії «БПП «Солідарність», висувався від неї у мери м. Нова Каховка. Працює замдиректора ПАТ «Завод крупних електричних машин».

Бєйсєбаєв колись був головою правління та акціонером казахстанського АТ «Финансовая корпорация «Сеймар-Альянс». За даними ЗМІ, він є довіреною особою в бізнесі Романа Романова.

В серпні 2015 року  ТОВ «Центр Херсон» та ТОВ ТД «Фаворит» розіграли між собою поставку автомобілів Держслужбі Охорони при УМВС в Херсонській області. Тоді сума угоди з ТОВ «Центр Херсон» на постачання авто марки Renault склала 0,98 млн грн.