Дискваліфікований суддя встиг наколядувати Land Cruiser, Jeep Wrangler, Bombardier, Harley-Davidson
26.05.2016   //  
Harley-Davidson V-ROD

Harley-Davidson V-ROD

Суддя господарського суду Одеської області Олександр Ровинський виявився власником квартири, дачного будинку, двох автомобілів, двох скутерів, мотоцикла, трактора та причепа.

Про це свідчать дані декларацій судді за 2015, 2014 і 2013 роки.

На суддю Олександра Ровинського зареєстровані Toyota Land Cruiser 2001 р.в., Jeep Wrangle 2009 р.в., два водні мотоцикли Bombardier 2003 та 2006 р.в., мотоцикл Harley-Davidson V-ROD 2009 р.в., трактор Polaris 2004 р.в. та причеп 2005 р.в. Також суддя є власником квартири на 149 кв м та дачного будинку площею 72 кв м.

Bombardier jeep-wrangler Toyota-Land_Cruiser

Згідно з декларацією за 2015 рік, Олександр Ровинський заробив 166,7 тис. грн. Два попередні роки суддя теж декларував лише заробітну плату. При цьому у 2013 році він отримав додатково 11,5 тис. грн матеріальної допомоги.

Дружина судді Катерина Ровинська, доцент Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президенті України, за підсумком 2015 року отримала заробітну плату у розмірі 56,5 тис. грн  та дохід від провадження підприємницької діяльності – 909,5 тис. грн.

РОВИНСЬКИЙ СТАРШИЙ РОВИНСЬКИЙ СТАРШИЙ2 РОВИНСЬКИЙ СТАРШИЙ3ровинський авто

Як ФОП Катерина Ровинська зареєстрована з лютого 2006 року. У межах її спеціалізації різноманітні види оптової торгівлі, зокрема, продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, фруктами й овочами, рибою, ракоподібними, молюсками.

У власності дружини судді перебуває 81 кв м квартири (1/3 частка), автомобілем не володіє. Жодних банківських вкладів подружжя не має.

Олександр Ровинський сьогодні є суддею без повноважень. Не практикує через те, що у березні цього року не пройшов первинного кваліфікаційного оцінювання суддів ВККСУ. Тепер, аби отримати «перепустку» у світ обраних безстроково суддів, Ровинському доведеться пройти перепідготовку у Національній школі суддів України, яка триватиме до серпня 2016 року. Опісля відбудеться повторне оцінювання, яке вирішить, чи придатний Ровинський здійснювати правосуддя.

Раніше Олександр Ровинський був депутатом Одеської міської ради V скликання від Партії регіонів, а також упродовж 7 років займався адвокатською діяльністю. В Одесі його знають як сина начальника Південно-українського територіального управління національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Юрія Ровинського. Заслуги батька судді відзначали найвищі посадові особи держави. У 2009 році Віктор Ющенко нагородив Юрія Ровинського орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, а Янукович, у січні 2014, – орденом «За заслуги» ІІ ступеня.

Згідно з декларацією Ровинського-старшого за 2014 рік, на нього, дружину, матір та молодшого сина Юрія записані: 2 земельні ділянки, житловий будинок, 3 квартири, дачний будинок, 2 гаражі, 2 об’єкти іншого нерухомого майна (загалом 3165,7 кв м нерухомості), 7 легкових автомобілів, 2 вантажні, моторний човен, квадроцикл, 2 мотоцикли та 3 напівпричепи.

РОВИНСЬКИЙ СТАРШИЙ4РОВИНСЬКИЙ СТАРШИЙ5 РОВИНСЬКИЙ СТАРШИЙ6 РОВИНСЬКИЙ СТАРШИЙ7

Також Юрій Ровинський задекларував внески дружини до статутного капіталу ТОВ «Союз-Агро» (8500 грн), ТОВ «ТД «Господарочка» (1,77 млн грн), ТОВ «Чорноморська іграшка» (2,86 млн грн) і ПАТ «Юність.» (774 тис грн). Зауважимо, що аналогічну частку у ПАТ «Юність.» має консул почесного Консульства Республіки Казахстан в Одесі Сергій Продаєвич, син якого очолює підприємство. Дружина Олександра Продаєвича є суддею Госпсуду Одеської області.

Між тим, ще один член сім’ї Ровинського-старшого володіє часткою у 28,48 млн грн у ПАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод».