Партнерський зв’язок біглого Азарова і Мураєва
25.05.2016   //  

новини 24 години - мураєвНапалмова енергія «Оппоблоку», яка ллється на голови глядачів з телеканалу «News One», має офіційне пояснення. Власником юридичної особи телеканалу ТОВ «Новини 24 години» є харківський нардеп від «Оппоблоку» Євген Мураєв. Він у 2014 році придбав канал у іншого нардепа від «Оппоблоку» Вадима Рабиновича. Але перереєстрація юробличчя з одного на інше оппообличчя фактично не змінила політику каналу – Рабинович як поливав, так і продовжує гнати в рамках своєї щотижневої програми відповідей на питання глядачів. Хіба що синхронів самого Мураєва стало більше.

Однак привертає увагу розбудова каналу з нарощуванням рейтингу. У тому числі на канал почали сповзатись зірки на кшталт Матвєя Ганапольського, які апріорі не можуть коштувати дешево. При Рабиновичу News One собі не дозволяв таких придбань.

Звісно, інвестиції можуть пояснюватись і власним кешем Мураєва. У 2000-х роках він працював у сімейному бізнесі – його батько і мати наплодили низку будівельних і торгових фірм, де син виступав деректором чи співзасновником («МКМ Харків», «Східна фінансова група», «Спецмонтаж», «Буд-єкструзія», «Сир-експорт», «Агропарк схід»). Та і у самого Євгена була низка фірм з іншими партнерами («Анклав 2000» з В’ячеславом Проскуріним, «Словінфотрейд» зі словаком Душаном Дорошем, відомим як керівник фірми «Любомир Планчар»).

Однак у 2010 Євген Мураєв зміг отримати від Януковича призначення головою Зміївської райдержадміністрації, а ще через два роки отримати підвищення до нардепа від Партії регіонів. І в цей період дані про бізнес самого Мураєва скажімо так скудніють. Десь він вийшов з засновників, десь фірма сама по собі ліквідувалась.

альтеп - торстен мураєвАле деякі фірми продовжували жити на повні груди.

Наприклад, батько нардепа Володимир Мураєв ще десять років тому заснував ТОВ «Сучасні протипожежні системи». А коли син почав робити кар’єру в Партії регіонів у цієї фірми з’явилась нова назва «Альтеп» і новий співвласник – Костянтин Пивоваров, довірена особа тодішнього очільника Партії регіонів та уряду України Миколи Азарова. Після Майдану Азаров саме на Пивоварова переписав свою австрійську компанію «Garda Handels- und Beteiligungs GmbH», будинок у Відні та вілли в Сардинії.

Також Пивоваров був віце-президентом харківського «Металісту», який у Ярославського загарбали Курченко з Кацубою. Тобто Мураєва і Пивоварова можуть поєднувати і не азарівські коріння, а просто які хлопчачі ігри у Харкові. Однак у рамках чергового переписування азарівських активів замість Пивоварова зявилось нове прізвище – новим партнером Мураєва у «Альтепі» став австрієць Пауль Торстен. На нього також переписали фірми «Хендлінг Технік» і «Будгарант-2007» з азарівського кубла.

І всі ці пертурбації відбуваються саме в останній рік, коли Азаров все частіше говорить про своє бажання повернутись з Росії і показати як керувати Україною. Паралельно «News One» стає все багатшим і популярнішим, а сам Мураєв проповідує святість Азарова.

мураев фото

 

Блог від: Юрій Ніколов