«Львівтрансгаз» дасть оточенню енергетика Суркіса 50 мільйонів на компресорну станцію
25.05.2016   //  

Філія «УМГ «Львівтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 13 травня за результатами тендеру замовила ТОВ «Новітні енергетичні програми» технічне переоснащення системи електропостачання за 49,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Протягом року модернізують систему електропостачання від підстанції «П’ятничани» до дотискувальної компресорної станції «Більче-Волиця» (повний перелік робіт нижче).

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Будівельний холдинг «Шевченківський».

Заявка ТОВ «Техностар» була на 3,2% дешевшою. Її відхилили, бо фірма запропонувала комірки КМ-1Ф замість комірок SDE і не надала деталізоване підтвердження характеристик предмета закупівлі.

Компанія «Новітні енергетичні програми» заснована кіпрською «Дерівейшн інвестментс лімітед». Директором свого часу був Андрій Бєлєнтьєв, який у 2005-2011 рр. очолював філію «Прикарпаттяобленерго» у Калуші.

Раніше засновником «НЕП» була лондонська компанія «Стренд Інвест ЛТД», яка також була власником ТОВ «ФК «Декра» – акціонера ЗАТ «СК «Промінь», де керівником є Ярослав Якубовський.

Зараз фірмою-переможцем керує Михайло Горбковий, який також є керівником ТОВ «ІМС-Україна», що належить ТОВ «КУА «Західна інвестиційна група» Зоряна Михайляка, а раніше – Якубовському і Дмитру Долішньому.

На тендерах «Прикарпаттяобленерго» фірма «НЕП» неодноразово була спаринг-партнером ПП «Альфа Енерго Груп». Остання зареєстрована на Маргариту Ульянову, яка до того була директором. У 2012 р. власником було «ІМС-Україна».

Із 2011 р. «НЕП» отримала підрядів на 553,01 млн грн., переважно у «Прикарпаттяобленерго».

«БХ «Шевченківський» заснований у березні 2014 року киянином Ігорем Поліщуком, який нині є її керівником.

Раніше директором був Віталій Міщук із м. Кузнецовськ Рівненської обл., який також володіє ТОВ «Універсал-2011». Крім того, на торгах «Енергоатому» в серпні фірму представляв Є.О. Черниш.

Холдинг почав вигравати тендери в серпні 2015 р., й відтоді отримав підрядів на 91,96 млн грн. у енергокомпаній із різних відомств.

Перелік робіт за проектом:

І черга:

– заміна масляних вимикачів в чотирьох фідерних комірках 10 кВ підстанції 110/35/10 кВ «П’ятничани-Т» на вакуумні;

– диспетчеризація електропостачання на основі обміну інформацією з цифровими пристроями релейного захисту і автоматики (РЗА);

– встановлення апаратури РЗА на базі мікропроцесорної техніки в чотирьох фідерних комірках;

– заміна трансформаторів внутрішніх потреб (ТВП) №1,ТВП-№2,ТВП-№3,ТВП-№4 в КРУЗ-10 кВ №1, КРУЗ-10 кВ №2 компресорної станції;

– використання існуючої апаратури автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ);

– заміна кабелів 10 кВ від чотирьох фідерних комірок до кінцевих опор ЛЕП-10 кВ Л-1 ÷ Л-4;

– ремонт лінії електропостачання (ЛЕП) 10 кВ;

– відновлення антикорозійного покриття двох металевих опор.

– організація технічної можливості передачі на автоматичне робоче місце (АРМ) енергетика дискретних сигналів про стан вимикачів (увімкнуто/вимкнуто);

ІІ черга:

– заміна комплектного розподільчого пристрою 10 кВ КРПЗ №1 на новий у складі комірок з вакуумними вимикачами та апаратурою РЗА на мікропроцесорній базі;

– заміна кабельних ліній від КРПЗ №1 до КТП №5-№8 ДКС «Більче-Волиця»;

– організація диспетчеризації електропостачання.

ІІІ черга:

– заміна комплектного розподільчого пристрою 10 кВ КРПЗ №2 на новий у складі комірок з вакуумними вимикачами та апаратурою РЗА на мікропроцесорній базі;

– заміна кабельних ліній від КРПЗ №2 до КТП №1-№4 ДКС «Більче-Волиця»;

– організація диспетчеризації електропостачання.