Армія за 11,5 мільйонів купила у фіктивних фірм парашути невідомого походження, – податківці
25.05.2016   //  

Міністерство оборони купило на 11,5 млн грн. парашутних систем, які в Україні не виготовляються і легально не ввозилися. Про це повідомляється на сайті управління Державної фіскальної служби у м.Києві.

Договір було укладено у вересні 2015 р. Постачальником виступила одна фірма, яка, за документами, придбала товар у двох інших підприємств з ознаками фіктивності. Керівники цих підприємств при допиті заявили, що їм нічого не відомо ані про реєстрацію компаній, ані про господарські операції.

Такі парашутні системи в Україні не виготовляються та офіційно в Україну не потрапляли.

«Скоріш за все під видом нового до армії було поставлено майно, яке вже раніше було визнане непридатним та списане», – йдеться у повідомленні.

За матеріалами фіскальної служби військова прокуратура Центрального регіону розпочала кримінальне провадження.

За даними Віснику держзакупівель, у вересні 2015 р. тендер на постачання парашутних систем виграли ТОВ «Укравпостач» (10,04 млн грн.) і ТОВ «Укравіатехфонд» (1,55 млн грн.)

«Укравіатехфонд» у 2015 році заснував Олександр Хорохордин з Шостки Сумської області.

Фірмою «Укравпостач» у 2015 р. володів киянин Вадим Ніколаєв, який минулого року балотувався до Київської міської ради по списку партії «Рух за реформи» Сергія Думчева. Тепер керівником і власником компанії значиться Євген Хмара.

«Укравпостач» вже фігурує в одному кримінальному провадженні що закупівель військової частини. У цьому провадженні також йдеться про придбання старих товарів під видом нових і перерахування коштів фірмам з ознаками фіктивності, що зареєстровані на тимчасово окупованій території Донецької області.