- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Оточення Непопа за 84 мільйони зведе ліцей на Осокорках

Ділянка, де збудують ліцей [1]КП «Спецжитлофонд» 12 травня за результатами тендеру замовив ТОВ «Варда Спецбуд Монтаж» будівництво ліцею у Дарницькому р-ні Києва за 84,28 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До літа 2017 р. на ділянці №13 в 6-му мікрорайоні житлового масиву «Осокорки-Північні» зведуть ліцей на 660 учнів із двома ліфтами, актовим і спортивним залами.

Чотириповерхова будівля на 22 класи на другому поверсі буде сполучена переходом з існуючою школою [2] – гімназією «Київська Русь».

У 2011 р. тендер на будівництво останньої за 248,99 млн грн. [2] виграло ТОВ «МЖК – 1».

Нині єдиним конкурентом було ТОВ «Укрспецстрой».

Фірму «Варда Спецбуд Монтаж» зі статутним капіталом 1 тис грн. створили в кінці 2014 р. Артем Молчанов із села Доманівка на Миколаївщині та Олександр Кириченко з села Росава на Київщині.

Дмитро Кириченко, прописаний там само в Росаві, був першозасновником [3] ТОВ «Еко-Буд-Трейд».

Нинішній власник «Еко-Буд-Трейд» Максим Половко через ланцюжок партнерів пов’язаний [3] із компаніями, близькими до директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА  та президента АТ «ХК «Київміськбуд».

Крім того, на Олександра Кириченка записане ТОВ «Віді Трейд», від імені якого киянам приходили [4] підроблені квитанції на оплату ремонту під’їздів.

Нині фірма-переможець належить киянину Максиму Кузьменку. Він також володіє ТОВ «Житло Будівництво Інвестиції» і ТОВ «Укрфінанс-Інвест» (стара назва – «Компанія з управління активами Укрміськбуд-Фінанс»).

У 2015 р. Кузьменко висувався [5] в Київраду від партії ВО «Батьківщина».

Нещодавно «Спецжитлофонд» замовив фірмі житло в Солом’янському р-ні Києва за 182,97 млн грн. [6]

«Укрспецстрой» раніше був донецьким, а нині перереєстрований у Києві, проте номер телефону лишився старим. Засновниками є Андрій Панченко та екс-депутат [7] Донецької міськради від Партії регіонів Леонід Хомутовський. Вони також володіють донецькими ТОВ «ДКСУ Укренергочормет» [8] і ТОВ «Альфа Клінінг» [9].