Голова Дергачівської РДА продав свій російський бізнес (додано)
23.05.2016   //  

Олександр Політуха(додано пояснення від представника Політухи)

Голова Дергачівської райдержадміністрації Олександр Політуха не задекларував внески до статутних фондів двох фірм на суму 1000 російських рублів та 3700 грн.

Про це стало відомо з аналізу його декларації про доходи та майновий стан за 2015 рік.

У своїй декларації Політуха вказав, що має статутні внески на суму 16 639 145 грн. За даними єдиного порталу юридичних осіб, саме такий внесок є у Політухи у ТОВ «Слобожанський миловар». Але при цьому на 31 грудня 2015 року Політуха також був засновником ТОВ «Хімімпекс», яким володіє разом з Сергієм Шелестом. Внесок Політухи складає 3700 грн.

Крім того, Політуха значиться серед засновників ТОВ «Торговый Дом «Слобожанский мыловар», яка зареєстрована у Білгороді. Його внесок до статутного фонду підприємства складає 1000 рублів. Основним власником записана кіпрська компанія «Сансан ЛТД».

Політуха задекларував відсутність доходів з-за кордону. А сукупний дохід Політухи за рік, за даними декларації, склав 177 538 грн., з яких 4436 грн. – дивіденди, 1250 – дохід від відчуження цінних паперів, а інше – заробітна плата.

Політуха володіє двома земельними ділянками площею 2 га та 0,15 га, двома квартирами площею 158 кв м та 138,7 кв м, а також паркувальним місцем площею 15,2 кв м. Крім того, він задекларував «Порш Каєн» 2004 року випуску.

На своїх рахунках він має 318 тис грн., з яких 189 тис грн. вклав у 2015 році.

Нагадаємо, що власний бізнес також забув задекларувати заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко та голова Чугуївської РДА Микола Шошин. Інший віце-губернатор Харківщини Михайло Черняк забув внести до декларації бізнес дружини.

Після опублікування цієї інформації до «Наших грошей» надійшов лист від представника Олександра Політухи. У ньому повідомляється, що голова РДА не отримував доходів за кордоном та уточнено дані щодо вищезгаданих компаній. Вказано, що «Хімімпекс» припинив своє існування. А частку у російській фірмі Політуха продав іншому громадянину України. Однак для оформлення цього продажу Політуха має поїхати до Росії, що є неможливим.

політуха