Вишгородські освітяни найняли людину без кваліфікації для нагляду за ремонтом шкіл
22.05.2016   //  

Прокуратура розслідує розтрату бюджетних коштів посадовими особами Відділу освіти Вишгородської райдержадміністрації, які наймали підрядників без конкурсу і відповідної кваліфікації. Про це свідчить ухвала Вишгородського районного суду Київської області від 16 травня.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Відділ освіти у 2014-2015 рр без тендеру укладав договори по капітальному ремонту закладів освіти району з одними і тими самими виконавцями – ТОВ «АМК «Рем-Буд», КП «УКБ «Вишгородрайбуд» Вишгородської районної ради.

Крім того, встановлено, що проводити технічний нагляд за будівництвом по більшості об’єктів був найнятий підприємець, який не має кваліфікаційного сертифікату інженера технічного нагляду, у зв’язку з чим відповідно до закону «Про архітектурну діяльність» він не мав повноважень здійснювати дану професійну діяльність.

16 травня суд надав прокурору Вишгородського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури доступ з можливістю вилучити оригінали проектно-кошторисної та фінансово-звітної документації щодо здійснення робіт, зокрема, по 5 договорах за 2015 рік з ТОВ «АМК «Рем-Буд», 8 угодах на здійснення технічного нагляду за 2014-2015 рр з «Вишгородрайбудом» і 5 договорах за 2014-2015 рр з вказаним вище підприємцем.

«АМК Рем-Буд» у вересні 2012 року заснував депутат Синяківської сільради (Вишгородський район) Андрій Куковенко. Його батько Михайло Куковенко був депутатом Синяківської сільради у 2010-2015 рр. «АМК Рем-Буд» у 2013 році виграла тендер Київської ОДА на капітальний ремонт Ровівської загальноосвітньої школи у Вишгородському районі за 3 млн грн.

КП «УКБ «Вишгородрайбуд» у 2012 році отримало підряд вартістю 2,97 млн грн на капітальний ремонт Вишгородської центральної лікарні. З квітня 2014 року керівником «Вишгородрайбуду» є Ольга Юрченко.