- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Прокладці» злили 58 мільйонів на колектор у Бортничах, викинувши тестя Насірова і вчетверо дешевшу фірму

Управління капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації 10 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «Компанія Оріон Голд» будівництво колектора у Бортничах за 57,56 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року збудують магістральний самопливний колектора на вул. Переяславській, Леніна, Горького, Коцюбинського.

Єдиним допущеним до участі конкурентом переможця було ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енерго Монтаж».

ТОВ «РБУ-1» пропонувала вчетверо нижчу ціну, а ПАТ «Укратоменергобуд» – дешевше на 1%.

Дешевші заявки відхилили: першу – через непідтверджений досвід, відсутність переліку локальних кошторисів, письмової згоди на збір і обробку персональних даних та інших паперів, а другу –  через невідповідність розрахунку ціни техзавданню.

Крім того, не допустили до торгів дорожчі заявки ТОВ «Альтіс-спецбуд» (належить Олександру Глімбовському – тестю голови Державної фіскальної служби Романа Насірова), ПАТ «Київметробуд» і ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд».

«Компанія Оріон Голд», створена у 2013 році, свого часу продавалася на біржі за $1 700 [1].

Торік її засновником був Сергій Безсонов із Харкова. Зараз ним є Віталій Мисник, який також володіє ТОВ «Аватар-Систем» разом із Андрієм Мисником та Олегом Бучинським.

Раніше фірма не вигравала тендерів.

Засновником і директором «НВП «Енерго Монтаж» є Володимир Дігтяр.

Нагадаємо, фірму «Енерго Монтаж» і посадовців КП «Позняки-Інвест УБК» підозрюють [2] у підробці документів на минулорічному тендері ціною 8,49 млн грн. по прокладенню водопроводу у 12 кварталі мікрорайону Бортничі.

Слідство встановило, що директор «Енерго монтажу» підробив довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які перебувають у штаті компанії і мають необхідні знання та досвід для виконання робіт. Він вказав, що у фірмі працює вісім осіб, хоча за даними ДПІ у той період у штаті значилася лише одна особа – сам директор.

Крім того, він самостійно склав довідку про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, необхідних для виконання робіт, куди вніс неправдиві дані.