Після відставки замгенпрокурора Гузира його зять зник з засновників будівельної фірми
16.05.2016   //  

ТОВ «Торгівельно-промислова компанія «Каскад-Імпекс» добилася скасування штрафу державної архітектурно-будівельної інспекції. Про це свідчить постанова Окружного адміністративного суду м.Києва від 28 квітня.

Штраф стосувався будівництва офісно-житлового комплексу на перетині вулиць Павлівської та Золотоустівської у Шевченківському районі м. Києва. На сайті проекту повідомляється, що вже повністю зведено каркас будинку і встановлено віконні блоки.

Замовником будівництва є фірма «ТПК «Каскад-Імпекс», яка отримала дозвіл на роботи ще у 2008 році, а генпідрядником – TOB «Столичні Будтехнології».

26 лютого 2015 р. Департамент держархітектурно-будівельної інспекції винесла припис, яким вимагалося погодити історико-містобудівне обґрунтування з Міністерством культури і туризму, а також узгодити проект з уповноваженими органами охорони культурної спадщини.

У жовтні 2015 р. об’єкт перевірила держархбудінспекція і встановила, що вимоги не були виконані. Тому «Каскад-Імпекс» зобов’язали зупинити роботи до усунення порушень і оштрафували на майже 14 тис грн.

При розгляді справи з’ясовано, що в листопаді 2014 р. «Каскад-Імпекс» звертався за погодженням до Міністерства культури, яке не надало ані згоди, ані відмови. Суд вирішив, що «Каскад-Імпекс» отримав необхідне погодження за принципом мовчазної згоди.

Згодом «Каскад-Імпекс» повідомила суд, що 15 квітня цього року все ж отримала погодження від Міністерства культури.

Отож суд визнав постанову держархбудінспекції протиправною і скасував її.

У 2008-2012 рр. «ТПК «Каскад-Імпекс» володіли Олена Сіукаєва і Олексій Д’яков. У 2013 році власниками стали ТОВ «КУА «Сучасні фінансові інструменти» і ТОВ «КУА «ІФК».

 «КУА «ІФК» оформлено на Марину Калініну і віргінський офшор Лорд Інвест ЛТД.

«КУА «Сучасні фінансові інструменти» належало Марині Ільченко, Іллі Рафаловському та Юрію Сахарову.

Ілля Рафаловський – це зять Володимира Гузира, який у липні 2015 р. подав у відставку з посади першого заступника генпрокурора. Причиною він назвав політичний тиск на себе та ГПУ. Гузира звинувачували у спробі завадити слідству у справі «діамантових прокурорів», а також діяльності компаній БРСМ, пов’язуваних з Едуардом Ставицьким. Перед відставкою журналісти розповіли про бізнес його зятя. Рафаловський тоді пояснив, що не контролює ці фірми, а його компанія керує фондом низки підприємств за комісію.

13 жовтня 2015 р. склад засновників «ТПК «Каскад-Імпекс» змінився. Тепер ними значаться Богдана Тимощук і кіпрська компанія Мопсалко Інвестментс Лімітед, оформлена на двох жителів Кіпру.

В лютому 2016 р. Ілля Рафаловський перестав значитись засновником «КУА «Сучасні фінансові інструменти». Тепер засновниками є Марина Ільченко і сама «КУА «Сучасні фінансові інструменти».