Луганські «прокладки» розділили 19 мільйонів на деталі для «Укрзалізниці»
11.05.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 18 квітня за результатами тендеру уклала угоди про поставку запасних частин до тепловозів на суму 19,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Векстор» поставить 287 кришок до циліндра двох типів на 12,85 млн грн.

ТОВ «Компанія Лимард» за 6,54 млн грн. замовили сім випускних колекторів двох типів із патрубками, а також три ремкомплекти до тепловозу серії 2ТЕ116 по 1,39 млн грн.

У вересні 2014 року їх купили у цієї фірми по 891 тис грн.

Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі товари не оприлюднили.

Фірма «Векстор» виграла у ТОВ «НПП Постача», ТОВ «Арго» і «Компанії Лимард». Остання на торгах щодо ремкомплектів змагалася лише з «Векстором», а щодо колекторів – ще й із ТОВ «Науково-технічне підприємство «Трансінвест», ТОВ «Електротех», ТОВ «Торговий дім «БМЗ», ТОВ «Векстор» і ПП «Торгівельно-виробнича фірма «Гетьман».

Крім того, ТОВ «Торгово – виробнича компанія «КВІК-2006» пропонувало кришки на 7,8% дешевше. Заявку відхилили через відсутність дати складання у довідці щодо наявності обладнання у виробника, а також підтвердження погодження креслень виробника.

Київський «Векстор» належить луганчанину Володимиру Недовєсову. Фірма зі статутним капіталом 200 грн. була створена у липні 2013 року.

У листопаді 2015 року вона виграла єдиний тендер регіональної філії «Придніпровська залізниця» на поставку запчастин до колійних машин на 5,63 млн грн.

«Компанія Лимард» заснована у вересні 2013 року в Луганську. Маючи 5 тис грн. статутного капіталу, фірма у червні 2014 року почала вигравати тендери «Укрзалізниці».

Власником раніше був Костянтин Андрієнко з м. Брянки на Луганщині. Його брат Ігор Андрієнко свого часу був депутатом Луганської облради від Партії регіонів. Наразі вони є співвласниками ПрАТ «ЛМЦ».

Нині «Лимард» переоформлено в Харкові на Надію Чеботарьову. Однак незмінним директором лишається Ігор Борисенко, який до жовтня 2013 р. керував ТДВ «Транспорт-Сервіс» Ігоря Андрієнка.