Колишня фірма генпрокурора США отримає від України ще $4 мільйони на захист від Росії
11.05.2016   //  

Міністерство закордонних справ України 5 травня уклало угоду з міжнародною юридичною компанією «Covington & Burling LLP» про юридичні послуги на $3,68 млн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фірма представлятиме державу в Міжнародному суді ООН та інших арбітражних інституціях у спорі з Росією щодо тлумачення та застосування Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій 1998 року.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо вона пов’язана із захистом державних інтересів, а також для уніфікації.

У 2015 році міністерство найняло компанію для захисту в цьому спорі за $0,30 млн. Також МЗС уклало з нею ще одну угоду для захисту від Росії за $1,03 млн, не повідомляючи, про яку саме справу йдеться.

Крім того, в січні ПАТ «НАК «Нафтогаз України» підписало з американськими юристами договір на $1,25 млн щодо захисту прав та інтересів України у спорах, пов’язаних з анексією Криму.

До 2009 року старшим партнером «Covington & Burling LLP» був Ерік Холдер, який згодом став генпрокурором США.

У 2011 році Юлія Тимошенко і БЮТ замовляли цій фірмі аудит справ по закупівлі автомобілів «Опель» у якості швидкої допомоги та використання грошей по Кіотському протоколу.