Кличко наказав відремонтувати дорогу до «5 елементу» Порошенка, за інші дороги у квітні мер не згадував
11.05.2016   //  

електриків 29а розпорядженняГолова Київської міськдержадміністрації Віталій Кличко розпорядився здійснити реконструкцію дороги від вул.Електриків, 29-а до вул. Набережно-Рибальська у Подільському районі. Розпорядження від 27 квітня оприлюднено на сайті КМДА.

Замовником реконструкції визначено комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва». Йому наказано забезпечити розробку документації реконструкції, визначити генерального проектувальника та будівельного підрядника.

Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА має подати інвестиційні пропозиції щодо включення робіт по реконструкції дороги до програм економічного та інвестиційного розвитку м. Києва на 2016 та наступні роки.

У розпорядженні відсутні дані про строки та вартість реконструкції дороги. Також там немає даних про яку саме дорогу йдеться, довжину ділянки, тощо.

електриків 29а

Як відомо, по вул.Електриків, 29-а на Рибальському острові знаходиться комплекс приміщень корпорації «Укрпромінвест», завод «Ленінська кузня» та спортклуб «5 елемент». По вул. Електриків, 26/9 зареєстрована корпорація «Рошен».

Ці компанії належать президенту України Петру Порошенку та його бізнес-партнерам, серед яких замголови парламентської фракції БПП Ігор Кононенко та перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський.

Окрім цього вул.Електриків, 29а є адресою почесного консульства відомої офшорної зони – Республіки Сейшельські острови. А почесним консулом на сайті Міністерства закордонних справ вказано Олега Свинарчука (нині має прізвище Гладковський).

Ця ж адреса вказана як місце реєстрації Сергія Зайцева – власника віргінської офшорної компанії «Intraco Management Ltd». Людина з таким же ім’ям і прізвищем є заступником генерального директора корпорації «Рошен», а також співвласником ТОВ «Центрально-Європейська Кондитерська Фабрика».

Торік стало відомо, що офшор «Intraco Management Ltd» переказувала валюту дочці Кононенка, а також оплачувала приватний літак, яким користувався Порошенко. Тоді депутат БПП Кононенко спростував свою причетність до «Intraco Management Ltd».

Загалом у квітні на сайті мерії було опубліковано близько 200 розпоряджень Віталія Кличка. З них лише півтора десятки мали у своїй назві слово «реконструкція». Жодне інше квітневе розпорядження голови КМДА не стосувалось ремонту доріг у Києві.

Нагадаємо, у 2012 році з державного бюджету було витрачено 103 млн грн. на ремонт доріг до відпочинково-мисливською зоною президента України Віктора Януковича в районі «Сухолуччя».