- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Завод Порошенка за 9 мільйонів відремонтує земснаряд «Укрводшляху»

Земснаряд «Є.Колодочка» [1]ДП водних шляхів «Укрводшлях» 4 травня за результатами тендеру замовив ПАТ «Завод «Ленінська кузня» доковий ремонт земснаряду «Є.Колодочка» (на фото) за 8,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року відремонтують корпус і системи, механізми, силову енергетичну установку, черпаковий пристрій та електрообладнання несамохідного судна.

Конкурентами на торгах були ТОВ «Суднобудівна Судноремонтна компанія «Миколаївська верф» та ПП «Пі.Ей.Ай. Шипменеджмент Інк».

Заявка ТОВ «Югтрансшип» була на 3% дешевшою, але її відхили через відсутність копії витягу з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

Пакет із 83% акцій «Заводу «Ленінська кузня» [2] має «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Прайм ессетс кепітал» президента України Петра Порошенка. Саме в цей фонд Порошенко передав свої бізнес-активи задля формального дотримання закону про розділення бізнесу і держслужби.

Ще 11,5% належить ПАТ «ЗНКІФ «ВІК» нардепа [3] Ігоря Кононенка, замголови фракції «БПП».

«Миколаївська верф» зі статутним капіталом 1 тис грн належить Івану Вішнякову.

Усього з 2008 року вона виграла тендерів на 18,99 млн грн., з яких 16,51 млн грн. – у ДП «Морський торговельний порт «Южний».

Засновницею одеського «Пі.Ей.Ай. Шипменеджмент Інк» є Марина Жукова, а до 2011 року він був записаний на Діну Трубникову.

З 2011 року фірма отримала держпідрядів на 42,66 млн грн. – теж переважно у морпорту «Южний».

Херсонський «Югтрансшип» зі статутним капіталом 1 тис грн. був створений наприкінці 2015 року. Засновницею є Антоніна Дмитрова, а директором – Андрій Баранов.

У березні компанія виграла єдині торги Адміністрації Херсонського морського порту на ремонт наливного судна «ПС-305» за 3,46 млн грн.