- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Після Євромайдану тесть Турчинова відкрив італійський ресторан з Тинним

Володимир Белиба та Ігор Тинний є співвласниками ТОВ «Рест Ком 36», що володіє рестораном італійської кухні «Монтекі і Капулеті»  [1]на вул. Щорса 36-В у Печерському районі Києва.

Сама фірма «Рест Ком 36» створена у 2013 році. Володимир Белиба вніс у статутний фонд підприємства 9,24 млн грн., а Ігор Тинний – 7,56 млн грн. У 2013 році компанія придбала нежилі приміщення площею 661 кв.м. на вул. Щорса 36-В. Ресторан відкрився у липні 2014 року.

ресторан відкриття [2] montecchi-capuleti [3]

Володимир Белиба – це тесть секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова. У лютому-червні 2014 р. Турчинов був в.о. президента України.

Ігор Тинний має бізнес у сфері малої гідроенергетики («Акванова»), володіє рестораном «Прага». Раніше він був співзасновником «Першої взуттєвої фабрики «Київ» разом із Іваном Фурсіним, колишнім співвласником «Росукренерго» та партнером Юлії Льовочкіної по банку «Кліринговий дім». Також Тинний очолює наглядову раду «Закарпаттяобленерго»

У 2014 році журналісти телепрограми «Наші гроші» [4] повідомили, що Олександр Туричнов проживав у квартирі на Печерську, власницею якої назвалась його теща – Тамара Белиба.

«Ми з чоловіком по 40 років пропрацювали на Південмаші… 25 років відпрацюєте там на майданчиках у Казахстані… Залишитеся без шлунка, без кишківника. От тоді ви дізнаєтеся, за що купують квартири. Яка у мене була зарплата? 5 тисяч карбованців», – заявила теща Турчинова.

Пізніше прес-секретар Турчинова, Ганна Вахотська, заяву Тамари Белиби спростувала і повідомила, що квартира куплена не за її гроші.

Нагадаємо, кілька років тому литовське видання «Lietuvosdiena [5]» повідомляло, що Олександр Турчинов може бути причетним до будівництва у Каунасі одного з найбільших дата-центрів у Східній Європі.

За даними видання, до будівництва була причетна компанія IT Fort із одним співробітником, яка спершу належала офшору «IT Invest Technologies Ltd.», а пізніше – вільнюській компанії «Ekonomikos Institutas» Тамари Белиби.

«Ekonomikos Institutas» і належна йому фірма «IT Fort» розміщені в одному й тому ж будинку – у Вільнюсі в Бізнес-Центрі Європа на проспекті Конституції», – йдеться у публікації.

В усіх трьох компаніях причетність до будівництва дата-центру в Каунасі або ж спростовували, або ж відмовлялися коментувати.

Разом з тим, в Україні віднедавна стало обов’язковим вказувати бенефіціарів компаній.

Відтак з’явилось підтвердження, що Тамара Белиба є кінцевим власником ЗАТ «Економікос Інститутас» (Вільнюс). Відповідні дані опубліковані в ЄДРЮО щодо ТОВ «МЦ-офіс», засновниками якого є вказана литовська фірма та Алла Козак, яка раніше була помічницею нардепа від «Народного фронту» Руслана Лук’янчука.

Також теща Турчинова є співзасновником українського ТОВ «Інститу економіки і права» разом з дружиною Турчинова Ганною, матір’ю секретаря РНБОУ Валентиною Турчиновою та Мирославою Лук’янчук, дружиною Руслана Лук’янчука.

12874305_499790893560003_1250318406_o [6]