Фірма росіян хоче 5 мільйонів за новий сайт «Укрпошти», ліквідацією якої займається Шульмейстер
10.05.2016   //  

Найдешевшу пропозицію на тендері по розробці порталу для «Укрпошти» вартістю 5,40 млн грн. подала фірма «Астерос Україна». Про це йдеться у сюжеті Аліси Юрченко у телепрограмі «Наші гроші».

Розкриття пропозицій на торгах Інформаційно-розрахункової дирекції «Укрпошти» відбулось 27 квітня. Дані щодо акцепту у «Віснику державних закупівель» поки що не опубліковані.

Віце-президентом ТОВ «Астерос Україна» працює Світлана Каткова.

Це родичка, імовірно дружина, Сергія Каткова, який раніше працював у комп’ютерному управлінні Центрвиборчкому під керівництвом Сергія Ківалова разом з Євгеном Зиміним, нинішнім керівником ІТ-відділу «Укрпошти».

Світлана Каткова також працювала в «Укртелекомі», головою правління якого був Георгій Дзекон, бізнес-партнер Євгена Зіміна, зокрема, по компанії «Пріоком». Адреса імовірного переможця тендеру на новий портал «Укрпошти» – «Астерос Україна» – збігається з адресою компанії «Пріоком».

«Астерос Україна» у цьому році засвітилося в якості спаринг-партнера «Пріокому» на тендері «Укрпошти» із закупівлі послуг розробки програмного забезпечення для контакт-центру поштарів за 5,68 млн грн. Основним власником «Пріокому» є Георгій Дзекон, а Євген Зімін є міноритарним акціонером.

«Астерос Україна» належить киянину Юрію Великому та кіпрський компанії «Астерос технолоджі солюшинз холдінгз лімітед», чиїми бенефіціарами є низка росіян: Ірина Макєєва, Юрій Бяков, Дмитро Кошелев, Борис Поляков та Михайло Гаврилов.

Єдиним конкурентом на тендері по розробці порталу було ТОВ «Універсальний дата центр». Його засновниками є Олександр Скрипник та ТОВ «ТК Менеджмент» Костянтина Куклєва, відомого як керівник підприємства «Пластик карта», що займається випуском пластикових карток.

укрпоштаНагадаємо, з грудня 2014 року «Укрпошту» очолює вінницький бізнесмен Ігор Ткачук. Це брат народного депутата від «Блока Петра Порошенка» Геннадія Ткачука. За словам нардепа від БПП Сергія Лещенка, Геннадій Ткачук входить в групу, яка орієнтується на спікера Володимира Гройсмана.

Наразі «Укрпошта» проходить реорганізацію і головою комісії з припинення є Володимир Шульмейстер, колишній перший заступник міністра інфраструктури.