ГПУ розслідує, як фірма «регіонала» Лещінського оформила на себе державний елеватор
06.05.2016   //  

Суд дав доступ слідчому Генпрокуратури до документів, на підставі яких було оформлено у приватну власність «Азовська продовольча компанія» майнового комплексу ДП ДАК «Хліб України» «Новоайдарський елеватор».  Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 13 квітня.

Зясовано, що оформлення майна у власність відбулося на підставі судових рішень Київського районного суду у м. Донецьку від 20.06.2014 року та Ніжинського міськрайсуду Чернігівської області від 10.03.2015 року, у зв’язку начебто існуючою заборгованістю ДП ДАК «Хліб України» «Новоайдарський елеватор» перед ТОВ «Азовська продовольча компанія» в сумі 33 млн.грн., а також начебто укладеного раніше біржового контракту з купівлі-продажу цілісного майнового комплексу. Крім того, відомо, що в червні 2015 р. це майно було передано в іпотеку.

Слідчий ГПУ отримав тимчасовий доступ до документів по перереєстрації прав власності на згадане майно, що заходяться в офісі київського нотаріуса.

Вищезгадані рішення в реєстрі судових рішень знайти не вдалося. Так само не вдалося виявити в реєстрі нерухомості вищезгаданий майновий комплекс. Його місцезнаходження також невідоме.

«Азовська продовольча компанія» входить до групи агропромислових компаній «Lauffer» Олександра Лєщінського, колишнього народного депутата від Партії регіонів.