«Рідні» фірми розіграли 43 мільйони на модернізацію систем блоку РАЕС
04.05.2016   //  

ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 21 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ Кузнецовське налагоджувально-монтажне підприємство «Електропівденмонтаж» на модернізацію програмно-технічного комплексу систем нормальної експлуатації енергоблоку №2 за 42,54 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовили технічне переоснащення систем контролю та управління, що відносяться до систем нормальної експлуатації, в реакторному відділенні та в частині механізмів, які управляються зі щита загальностанційних пристроїв.

Власником Кузнецовського налагоджувально-монтажного підприємства «Електропівденмонтаж» є Олексій Шкабой.

Його єдиним конкурентом на тендері було однойменне ТОВ Кузнецовське налагоджувально-монтажне управління «Електропівденмонтаж» лучанина Володимира Солтиса.

Серед першозасновників обох конкурентів були Василь Сиса та Ігор Рогаля.

Крім того, фірма-переможець не раз розігрувала тендери «Енергоатому» з ПАТ «Електропівденмонтаж-10».

Останнім володіє латвійське ТОВ «Амто» (88% акцій), що належить белізькому офшору «Ларден Лімітед» (Larden Limited). Головою наглядової ради є Сергій Вікторов. За даними SMIDA, раніше він був заступником директора «Енергоатому» з контрольно-ревізійної роботи.

У 2001 р. «Електропівденмонтаж-10» разом із латвійською «Амто Технолоджи» заснували ТОВ «Електропівденмонтаж-Інвестфінанс», яким володіють і досі. Директором цієї фірми від заснування й до серпня 2011 р. був Сергій Череповський, відомий як бізнес-партнер Андрія Коврижкіна, чий батько Юрій Коврижкін очолював «Енергоатом» у 2008 р., а до того багато років був віце-президентом і першим віце-президентом держпідприємства.

У 2004-2011 рр.. Коврижкін і Череповський були співвласниками ТОВ «ВТФ-АСС», а в 2005-2008 рр.. Череповський керував ще однією фірмою Коврижкіна – «АСС-Інвест».