Армія за 25 мільйонів купила два томографи для госпіталів Києва та Вінниці
29.04.2016   //  

Міністерство оборони України 14 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «Протек Солюшнз Україна» комп’ютерні томографи за 24,77 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За два місяці поставлять два 16-зрізових комп’ютерних томографа – для Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону у Вінниці та Головного військового клінічного госпіталю в Києві. Комплект коштує 12,38 млн грн.

У документації тендеру йдеться про скрутну ситуацію з комп’ютерними дослідженнями поранених та хворих військових через значне навантаження на комп’ютерні томографи.

Єдиним конкурентом було ТОВ «УМТ+» із вищою на 0,5% ціною.

Власником української фірми «Протек Солюшнз Україна» є однойменна датська компанія, прописана в Копенгагені за адресою масової реєстрації по вул. Ніброгейд, 18. Кінцевим бенефіціаром значиться литовська фірма «Протек Солюшнз К/С» Масенаса Арунаса. За даними ЗМІ, останній очолює 99 датських компаній.

Директором української фірми є Олександр Єзерський. До 2013 року вона мала назву «Медлабпроект», а ще раніше – «Аурум Лаб». Тоді власниками були Наталя Тугай і Роман Кубко, який нині володіє ТОВ «Хімлогістика».

Із 2013 року «Протек Солюшнз Україна» виграла тендерів на 126,89 млн грн.

У січні 2015 року клінічна лікарня «Феофанія» Державного управління справами купила в неї ультразвукову апаратуру за 5,78 млн грн.

Фірма «УМТ+» належить Артему Кузьменку, керує нею Ігор Катаєв.

Із серпня 2014 року вона отримала держпідрядів на 25,96 млн грн.