- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Матері прокурора АТО через суд повертають майже мільйон доларів

Суд зобов’язав Надію Іванівну Тисовську повернути Світлані Кулик, матері керівника Військової прокуратури сил АТО Костянтина Кулика, $923 тис боргу. Про це свідчить рішення [1] Солом’янського районного суду м. Києва від 15 березня.

26 травня 2014 року Тисовська взяла у позику у Світлани Кулик $700 тис, які зобов’язувалася повернути до 7 липня 2014 року матері прокурора або Ірині Німець, співмешканці Кулика. Про отримання грошей Тисовській було надано розписку.

Оскільки Тисовська гроші не повернула, суд постановив стягнути з неї на користь Світлани Кулик $700 тис, а також $27 тис – 3% річних від суми боргу і $196 тис – проценти. Тобто  загалом $923 тис, що еквівалентно 24,48 млн грн.

В Україні є щонайменше дві особи з ПІБ – Тисовська Надія Іванівна. Одна з м.Бучач, Тернопільської області. Інша з Києва і раніше працювала у банку «Хрещатик», відома як обвинувачена по кримінальному провадженню [2] щодо привласнення і розтрати майна цього банку. Також Тисовська брала кредити в цьому банку «Хрещатик» під заставу свого майна. У листопаді 2015 р. на сайті СЕТАМ було опубліковано оголошення про продаж квартири [3] Тисовської за борги в банку «Хрещатик».

Нагадаємо, влітку 2014 року стало відомо про створення Військової прокуратури сил АТО, яку очолив Костянтин Кулик. До цього він вже працював у військовій прокуратурі.

За 2014 рік Кулик задекларував трикімнатну квартиру площею 249 кв м в елітному ЖК «Диптомат-Холл» Києві. НАБУ перевіряє [4] законність набуття цієї квартири.

У цьому ж комплексі поруч квартири мають мати прокурора Світлана Кулик та Ірина Німець, з якою Кулик має двох спільних дітей. У січні цього року Німець заявила [5] ЗМІ, що близько року тому розійшлася з Куликом і її майно «його жодним чином не стосується».

У ході розслідування НАБУ також перевіряє [6] купівлю Світланою Кулик та Іриною Німець двох нових автомобілів 2014 року випуску. Окрім того НАБУ встановлює вартість абонементу Німець у спортклубі «Царський», де річний абонемент коштує від 40 до 520 тис грн. Нагадаємо, що офіційний дохід Німець за 2014 рік склав 1687 грн [7].