Пенсійний фонд відписав сину свого екс-замголови 15 мільйонів на інформсистеми
23.04.2016   //  

Пенсійний фонд України 18 квітня уклав угоди про модернізацію інформаційних систем на суму 17,85 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендери провели за переговорною процедурою для уніфікації.

ТОВ Науково-виробниче підприємство «Медирент» за 14,37 млн грн. доопрацює Інтегровану комплексну інформаційну систему (ІКІС).

Підставами для цього є зміни в законодавстві та системі територіальних органів фонду, запуск Централізованої системи призначення та виплати пенсій на основі електронної пенсійної справи, а також впровадження передачі електронних списків на зарахування пенсій з використанням електронного цифрового підпису.

Ще 854 тис грн. «Медиренту» заплатять за модернізацію Комплексних систем захисту інформації.

Тендери провели за переговорною процедурою для уніфікації.

Власниками «НВП «Медирент» є Юрій Шутка і Роман Коваль – колишній голова правління фірми «Атлас», яка розробила ІКІС. Директором є Юрій Боніславський, який у 2001-2008 роках очолював ДП «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України».

Його батько Анатолій Боніславський був раніше заступником голови правління Пенсійного фонду, а у 2011 році – заступником директора вказаного вище ДП.

Також у «Медиренті» працює аналітиком Людмила Щипка, яка з 2000 року працювала замдиректора департаменту надходження доходів Пенсійного фонду.

Усього з 2011 року фірма отримала підрядів на 119,96 млн грн. Із них 89,51 млн грн. – у Пенсійного фонду, в тому числі 84,79 млн грн. – на підтримку й модернізацію ІКІС.

Крім того, ТОВ «Юнітех+» модернізує прикладні підсистеми програмного забезпечення обліку сплати страхових внесків за 2,63 млн грн.

Власниками фірми є Валерій Баталінський, Олег Смоляр та Роман Штогрін.

Пенсійний фонд регулярно замовляє послуги з програмного забезпечення фірмі з подібною назвою – ТОВ «Юнітех-Процесінг». Вона належить ТОВ «Медирент» і ТОВ «Інфопроцесінг», співвласником якого є вищезгаданий Анатолій Боніславський.

«Юнітех+» так само отримує підряди без конкурсу завдяки авторським правам. Із 2010 р. фірма зібрала з ПФУ вже 36,70 млн грн.