Мерія Рівного відсудила дитсадок, занехаяний приватним університетом
23.04.2016   //  

Суд розірвав договір купівлі-продажу недобудованого дитячого садочка в м. Рівне, на вул. Коновальця, 16 між управлінням комунальною власністю і «Міжнародним економіко-гуманітарним університетом імені академіка Степана Дем’янчука». Про це свідчить рішення Господарського суду Рівненської області від 6 квітня.

Управлінням комунальною власністю Рівненської міської ради продало недобудований дитсадок приватному університету ще у 2007 році з метою перепрофілювання під навчальний корпус.

Покупець зобов’язався інвестувати в об’єкт 8,77 млн грн., створити 18 робочих місць, ввести в експлуатацію корпус до 01.01.2013 року.

У 2013 році університет через суд добився зміни умов договору, а саме відкладення строків введення в експлуатацію об’єкта до 01.01.2015 року. Крім того, змінено призначення будівлі з навчального комплексу на дошкільний заклад із поглибленою підготовкою дітей.

У лютому 2015 р. перевірка показала, зо умови договору не виконані, а приміщення і прилегла територія перебувають у занедбаному стані.

Університет позов про розірвання договору заперечував і вказував на часткове виконання договору, зокрема виготовлення проектної документації. Однак встановлено, що договорі про складення проектно-кошторисної документації укладено тільки у липні 2015 р., тобто з порушенням строків.

Засновниками «Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука» є Анатолій і Юрій Дем’янчуки, Ольга Аблєсімова, Тетяна Вішенцова, Василь Мадзігон.