Син віце-премєра Кістіона побудувався на землі очолюваного Кістіоном водоканалу
22.04.2016   //  

Син віце-прем’єр міністра Володимира Кістіона має будинок на земельній ділянці, від якої відмовився «Вінницяводоканал» під керівництвом його батька. Про це йдеться у сюжеті Анастасії Іванцової у програмі «Схеми».

У Вінниці родина Кістіона має будинок з басейном на вул. Тракторній на ділянці 10 соток.

Маєток офіційно належить Дмитру Кістіону – сину віце-прем’єр міністра.

Площа будинку – 296 кв.м. Свідоцтво про право власності видане у 2012 році.

кістіон-хата

У 2008 році «Вінницяводоканал», який тоді очолював Володимир Кістіон, відмовився від частини своїх земель. Далі міськрада на чолі з Володимиром Гройсманом безкоштовно передала ділянки у власність громадянам під забудову. Ділянка, де побудувався Кістіон, була виділена Юрію Пиндику.

Виявилося, що Юрій Пиндик – водій адмінстративно-господарського відділу міської ради Вінниці. За даними кадастрової карти, земля під будинком Кістіона досі оформлена на Пиндика. Разом з тим, у реєстрі нерухомості інформація про ділянку відсутня.

У розмові з журналісткою Юрій Пиндик стверджував, що цю ділянку він продав, оскільки йому були потрібні гроші, щоб допомогти дочці побудуватись і зараз він живе з нею. За скільки Пиндик продав землю він не пам’ятає.

Володимир Кістіон шість років був заступником Володимира Гройсмана, коли той був мером Вінниці. А у цьому році став віце- прем’єр міністром з питань АТО і окупованих територій в уряді Гройсмана.

Від «Наших грошей»:                                                         

У реєстрі нерухомості є дані, що донька Пиндика – Людмила Лисюк – має будинок на 264 кв.м. по сусідству з Кістіоном. Він також зведений на колишній землі водоканалу. Цю ділянку Лисюк, як і її батько, безоплатно отримала у 2008 році.