- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Суд арештував завод у Черкасах, який продали зі знижкою у 8 мільйонів

Майно ДП «Черкаський державний завод хімічних реактивів» продано за ціною, заниженою на 8,16 млн грн. Про це йдеться в ухвалі [1] Печерського райсуду м.Києва від 13 квітня.

У грудні 2014 р. суд визнав ДП «Черкаський державний завод хімічних реактивів» банкрутом. У рамках процедури відновлення платоспрможності майно держпідприємства продавалося на аукціонах.

ТОВ «Юрія-Фарм» придбало за 6,50 млн грн їдальню площею 2730 кв.м., виробничий корпус площею 9850.8 кв.м., виробничо-побутовий корпус площею 8783 кв.м., РП – 31», загальною площею 193 кв.м.

Також «Юрія-Фарм» за 0,62 млн грн. купила азотно-киснева станція загальною площею 1302,6 кв.м. і два резервуари 1973 року випуску.

Будівлі котельні теплопостачання площею 1627 і 265 кв.м. купила фізособа за 0,48 млн грн.

ТОВ «Виробничо-Комерційне підприємство Техноінком» купило цех на 1341 кв.м. за 0,57 млн грн.

Головне слідче управління Генеральної прокуратури розслідує кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження державного майна ДП «Черкаський державний завод хімічних реактивів» за заниженою вартістю на користь зацікавлених та підконтрольних комерційних структур.

Оцінка земельно-аграрного центру «Карат» показала, що об’єкти продані за цінами, нижчими від ринкових, що призвело до збитків на 8,16 млн грн.

Суд арештував продане майно за клопотанням слідчого ГПУ.

Засновниками «Юрія-Фарм» є ТОВ «Медичний центр «М.Т.К.», ТОВ «Компанія Теско», ТОВ «Діпал».

«Медичний центр «М.Т.К.» оформлений на Миколу Гуменюка, котрий відомий як співробітник за сумісництвом Національного інституту фтизіатрії та пульмонології, а також Наталію Марченко, Володимира Мирончука і Анну Гуменюк.

«Компанією Теско» володіють Микола Гуменюк, Сергій Ляшко, Ольга Мойсеєнко і Микола Чайченко.

Засновниками фірми «Діпал» є Микола Гуменюк, Сергій Ляшко, Ольга Мойсеєнко, Наталія Марченко і Борис Яковлев.

Власником «Виробничо-Комерційного підприємства Техноінком» є Андрій Шемшур.