- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фіскали Насірова віддали 5 мільйонів на підтримку інформсистеми екс-чиновникам Податкової і Мінфіну

Державна фіскальна служба України 5 квітня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Програміка» на послуги у сфері інформаційних технологій вартістю 5,18 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кошти виділено на супроводження та технічну підтримку у 2016 році інформаційної системи «Податковий блок», яка є одним з двох сегментів всієї автоматизованої інформсистеми Державної податкової служби.

Другим сегментом є «Управління документами [1]». Про тендери на його підтримку у «ВДЗ» немає жодних даних.

ТОВ «Програміка» було створено у липні 2014 року.

5 травня 2015 року головою ДФС став нардеп від Блока Петра Порошенка Роман Насіров. А вже 29 травня «Програміка» виграла свій перший тендер фіскалів на підтримку «Податкового блоку» у 2015 році за 3,69 млн грн.

На 2016 рік ті самі послуги фірми коштували вже у 1,4 рази дорожче.

Засновниками «Програміки» є кілька людей, які раніше працювали у Міністерстві фінансів і Державній податковій службі:

Ялосоветський Ігор Андрійович – у 2009 році [2] був заступником директора Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення процесів оподаткування Державної податкової  адміністрації України;

Миськів Богдан Теодозійович – у 2003 [3]2005 році [4] був заступником директора департаменту автоматизації процесів оподаткування ДПАУ, у 2011 році [5] був відповідальним за тендери Мінфіну по комп’ютеризації;

Дудок Ігор Степанович – у 2008 році [6] був відповідальним у Мінфіні за пов’язані з комп’ютеризацією тендери.

На обох тендерах єдиним конкурентом «Програміки» було ТОВ «НВП «Медирент», яке також регулярно виграє [7] підряди на підтримку інформсистеми Пенсійного фонду. Власниками «НВП «Медирент» є Юрій Шутка і Роман Коваль, колишній голова правління фірми «Атлас», яка розробила [8] ІКІС. Директором є Юрій Боніславський, який у 2001-2008 роках очолював ДП «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України». Його батько Анатолій Боніславський був раніше заступником голови правління [9] Пенсійного фонду, а у 2011 році – заступником директора [10] вказаного вище ДП.