Аеропорт «Львів» за 1,4 мільйона купив у Порошенка-Кононенка медичну страховку для працівників (додано)
19.04.2016   //  

(додано дані про тендерних конкурентів і пояснення щодо оприлюднення неповної інформації)

ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» 14 квітня за результатами тендеру уклало угоду вартістю 1,37 млн грн. з ПАТ «Страхова компанія «Країна» на страхові послуги до кінця року. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За угодою, страхова сума на особу по добровільному медичному страхуванню складає 30 тис грн. (по програмі «Стоматологічна допомога» – 700 грн.), по страхуванню здоров’я на випадок хвороби – 3 тис грн.

Страховий тариф становить відповідно 5,007% та 0,070%, а страховий внесок – 1 502,10 грн. та 2,10 грн.

Усього застрахували 889 осіб строком на один рік.

Відтак загальний страховий внесок за одного працівника аеропорту на період дорівнює 1 504,20 грн.

За даними «ВДЗ», конкурентами «СК «Країна» були ПАТ «Страхова компанія «Універсальна», ПАТ «Страхова компанія «Провідна» і ПАТ «Українська охоронно-страхова компанія» з дорожчими пропозиціями.

Акціонерами «СК «Країна» є інвестиційні фонди «Прайм ессетс менеджмент» президента України Петра Порошенка (49,9%), «ВІК» першого заступника голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка (фірма названа абревіатурою сина нардепа – Віталія Ігоровича Кононенка) і «СОВА» першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського (Свинарчука).

Від лютого аеропорт «Львів» очолює Тетяна Романовська, яка раніше працювала начальником його аеровокзального комплексу.

Нагадаємо, в січні ДочП «Укроборонсервіс» ДК «Укрспецекспорт» продовжило угоду з «СК «Країна» про страхові послуги.

У грудні 2015 року Державне підприємство обслуговування повітряного руху України застрахувалося у фірми за 4,50 млн грн.

Від «Наших грошей»

Спочатку у нашій новині було вказано, що закупівля була проведена без конкурентних торгів. Оскільки перша інформація про укладення угоди аеропорту з «Країною» була оприлюднена у системі «Прозорро» і у ній не було жодних даних про конкуренцію на торгах, а вказано лише що закупівля була оголошена і завершена в один день 15 квітня. Відтак редакція оприлюднила неповну інформацію про закупівлю.

У «Віснику державних закупівель» інформація про результати тендеру була опублікована вже після опублікування цієї новини. Дані про конкурентні торги після цього відразу були додані до нашої інформації.