Прокурор Криму має 9 гектарів в елітному селі на березі Печенізького водосховища
15.04.2016   //  

Ділянка Синчука на кадастровій картіПрокурор Автономної Республіки Крим Василь Синчук є власником земельної ділянки на березі Печенізького водосховища на Харківщині, площа якої складає 8,6 га. Про це повідомляє видання «Депо. Харків».

Земельна ділянка Синчука (див. карту), який раніше двічі обіймав  посаду прокурора Харківської області, розташована в елітному селищі Революційне Вовчанського району.

Односельчанином прокурора є колишній мер Харкова Володимир Шумілкін, у власності якого гектар землі. Поруч з колишнім мером власником двох земельних ділянок загальною площею 2 га є Василь Тітаєв. Це бізнес-партнер сина Шумілкіна Максима по ТОВ «Ресурс Нафтопродукт».

Також гектар елітної землі біля Печенізького водосховища має Поліна Кошарна. Вона є засновником декількох підприємств, а її основний партнер – Олексій Кошарний, який минулого року балотувався до Харківської міськради від «Волонтерської партії».

За маєтком прокурора Синчука знаходяться три земельні ділянки голови правління ВО «Харків»  Марка Винарського.

Начальник управління з роботи з клієнтами харківського «Мегабанку» Інна Васіщева має на березі водосховища земельну ділянку площею 1,4 га.

Ще ділянку в  2,6 га тут орендує ТОВ «Інженерні системи «СТК». Серед засновників цієї фірми Олена Стеріна, депутат Харківської облради від «Солідарності» Віктор Звєрєв, Сергій Канченко, Вадим Кощій, родичка віце-мера Харкова Інна Руденко, а також Оксана Гордієнко, Ольга Мосенцева, Оксана Кулікова та Олександр Риляков.

Заступник голови правління АК «Харківобленерго», директор «Харківенергозбут» Василь Скопенко та його дружина також мають земельні ділянки у цьому ж селищі.

Поряд з ними є земельна ділянка, яка знаходиться у оренді у ТОВ «Таурус». Засновником цієї фірми є ТОВ «Базкар», записане на кіпрський офшор «Доверленд Інвестментс лімітед», а директором – Сергій Бордовський. Останній протягом п’яти років був членом правління «Інвестору» Арсена Авакова, а зараз є директором ТОВ «Право А/ТВК», яке також наближене до Авакова.

Також земельні ділянки в елітному селі має обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Екопарк «Сосновий бор», який заснували Ніна Буравльова, Владислав Мітрохін та Людмила Стеріна. У власності кооператива майже 40 га землі.