ГПУ перевіряє фірми, в яких залізниця нещодавно скупилася на 16 мільйонів
14.04.2016   //  

Генеральна прокуратура перевірятиме дотримання податкового і валютного законодавства ТОВ ТОВ «Хорс і К» і ТОВ «Солард-Тех». Про це йдеться в ухвалах Печерського райсуду м.Києва.

У липні-жовтні 2015 р. ДТГО «Південно-Західна залізниця» уклало низку договорів зі згаданими компаніями в сумі на 15,66 млн грн.

З компанією «Хорс і К» підписано договір придбання бензину А-92 та А-95 по талонах на 8,67 млн грн. Ще на 0,90 млн грн. було закуплено дезінфекційний засіб «Жавель-Клейд».

Фірма «Солард-Тех» отримала замовлень на 6,09 млн грн. на акумулятори, болометри, різці чашкові, запчастини пасажирських вагонів та ін.

Серед закуплених були товари іноземного виробництва. Але за даними митниці, фірми «Хорс і К»  і «Солард-Тех» імпорту та експорту у період з 01.01.2013 по 16.03.2016 не здійснювали.

Зокрема, дезінфекційний засіб «Жавель-Клейд» виробляє «Societe Nouvelle Clade» Франція. Відповідно до листа ДФС, у 2015 році цей засіб в Україну імпортувало тільки ТОВ «Санітарний щит України».

Різці чашкові вироблені сербською компанією «Corun Holding DOO», болометри – ЗАТ «Ріелта» Росія. Але за даними, які є у ГПУ, такий товар в Україну не ввозився.

1 лютого 2016 р. Генпрокуратура зареєструвала кримінальне провадження за ч.3 ст.209 – відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великому розмірі.

Печерський райсуд дав дозвіл на позапланову виїзну перевірку «Хорс і К» і «Солард-Тех» щодо можливого порушення податкового законодавства і своєчасності, достовірності і повноти нарахування та сплати податків і зборів.

У 2015 р. на час підписання вищезгаданих договорів «Хорс і К» належало херсонцю Едуарду Столярову. У лютому 2016 р. засновниками стали донеччанка Лідія Клинько і Огли Мілорд Нюнюйович з м.Ростов-на-Дону, Російська Федерація.

На Мілорда Огли в Україні зареєстровано 105 підприємств, значна частина яких фігурує у кримінальних провадженнях як фірми з ознаками фіктивності. У деяких фірмах партнером Мілорда Огли виступає Огли Нюню Дімович (ТОВ «Нана-Фрут», ТОВ «Протекшнгруп ЛТД», тощо). У реєстрі компаній Нюню Огли має прописку у Донецьку. Разом з тим, у відкритих джерелах є дані, що його повний тезка оформлений як приватний підприємець у Ростові-на-Дону для торгівлі у наметах і на ринках.

Фірма «Солард-Тех» записана на Ларису Беседіну з Дніпропетровська. Директором є Сергій Штефюк, якому належить ТОВ «Сфера-КМ», яке раніше користувалось на тендерах однаковим номером телефону із БЦ «Аюдар» Світлани Кулик, матері скандального керівника Військової прокуратури сил АТО Костянтина Кулика.