У Кернеса заплатили людям Кернеса-Добкіна 1,7 мільйона за знесення решток пам’ятника Леніну
13.04.2016   //  

постамент ленін харківДемонтаж постаменту памятника Леніна на Площі Свободи в Харкові за 1,70 млн грн проводить ТОВ «Стройтехносервіс».

Про це повідомляє «Харківський антикорупційний центр».

24 лютого 2016 року Харківська міська рада виділила кошти на остаточний демонтаж пам’ятника Леніна, статуя якого була знесена активістами ще у вересні 2014 року. Проект демонтажу за 57 тис грн. було замовлено у ТОВ «Ароф».

10 квітня ТОВ «Стройтехсірвіс» почало роботи з ліквідації постаменту, хоча двома днями раніше в Харківській мерії повідомили, що підрядника для виконання цих робіт ще не вибрано.

За даними першого віце-мера Харківської міськради Ігора Терехова, фірма повинна буде демонтувати постамент, основу, а також вирівняти ґрунт. Підрядника вибрали без проведення тендеру, «за рахунок його ділової репутації».

Власниками ТОВ «Стройтехносервіс»  є Юрій Каркач та Віталій Печура.

Юрій Каркач був разом з Ельвірою Тєнішевою співвласником ТОВ «Віск». Ельвіра Тєнішева є дружиною Григорія Соломаніна, який є давнім бізнес-партнером сім’ї Добкіних та колишнім депутатом Харківської міської ради від «Партії Регіонів». Також Каркач має спільний бізнес з Лідією Адам – ТОВ «Лілія І», яка є директором ОК «ЖБК «Триумф», на який записано будинок Добкіна в Лісопарку.

Віталій Печура входить до складу засновників ТОВ «Діамант 2006», директором і співвласником якого є Анатолій Челобітчиков, який був партнером мера Харкова Геннадія Кернеса по ТОВ «Рівлад ЛТД» до того моменту, як Кернес переписав цей бізнес на Оксану Гайсинську. Крім того, Печура є співзасновником ОК «ЖБК «Сапсан», який отримав безкоштовно землю в центрі Харкова.

У держреєстрі юридичних осіб телефонний номер 7314403 вказано як контактний для ОК «ЖБК «Сапсан». Цей номер належить також АТ «НПК-Холдінг» – головному бізнес-активу Геннадія Кернеса. Крім того, серед засновників ОК ЖБК «Сапсан» є Ігор Тирнов, який був відомий, як співробітник «НПК –Холдінг»

Донька Каркача – Євгенія є співвласником ОК «ЖБК «Мілленіум», який безкоштовно отримав 9 га землі по вул. Шевченка, 327. Саме там, де й зареєстровано фірму «Стройтехносервіс».

Саме «Стройтехносервіс» демонтував готель «Київський», за знесення якого фірма Авакова відсудила 35 млн. грн. у облради.