Закладені в «Єврогазбанку» готель та землю Лопушанського виставили на продаж по дешевці – за 73 мільйони (фото)
11.04.2016   //  

Державний ліквідатор «Єврогазбанку» повторно намагається продати за 73 млн грн. право вимоги по кредиту ТОВ «Роял Хоспітелеті Груп» у ПАТ «Європейський газовий банк». Відповідна інформація оприлюднена в системі електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ).

Зрештою торги не відбулись через відсутність заявок на участь.

Кредитний договір укладено у 2011 році. Забезпеченням по кредиту стало нерухоме майно та земля.

У переліку частина будівлі київського «Роял Гранд Готелю» по вул. Хмельницького/І.Франка, 31/27. Продається 1295 кв.м., що становить 64% від загальної площі готелю.

роял гранд отель

Також виставлено на продаж чотири земельні ділянки загальною площею 13,32 га в селі Підгірці Київської області.

Продається а також комплекс площею 19175 кв.м. у м.Сокаль Львівської області на вул.Яворницького, 105. Цей же об’єкт пропонують придбати за 3,84 млн грн. через сайт приватних оголошень.

сокаль

Оголошення про продаж вимоги за кредитним договором опублікували у грудні 2015 року. Аукціон оголосила уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізосіб на ліквідацію «Єврогазбанку». Стартова ціна складала 104,29 млн грн. Але аукціон тоді не відбувся.

В лютому вартість лоту зменшили до 93,86 млн грн., але торги знову не відбулися. Водночас на сайті СЕТАМ є інформація, що на торги надійшло 7 заявок, але жодна не була підтверджена.

Відтак аукціон оголошено вже втретє. Стартова ціна складає 73 млн грн., що на 31,29 млн грн. менше від оголошеної в грудні. Заявки на участь можна подавати до 25 квітня 9:00. Аукціон призначено на 26 квітня 9:00. За інформацією на сайті, поки що на участь ніхто не зголосився.

Стартова ціна аукціону вже фактично дорівнює вартості виставленої на продаж частини готелю, якщо виходити з ціни $2000 за квадратний метр.

«Роял Хоспітелеті Груп» оформлено на Ярослава Подоляка з м.Хирів Львівської області. Водночас в біографії народного депутата Андрія Лопушанського стверджується, що у 2005 році він був засновником цієї компанії.

Приміщення готелю в іпотеку «Єврогазбанку» по кредиту «Роял Хоспітелеті Груп» передало ТОВ «Євро-Готель-Груп» (раніше АТ «Київміськбудматеріали»). Ця фірма належить ТОВ «Прано Інвест» і ТОВ «Планета Тревел», які до початку 2015 р. належали кіпрській компанії «Гілдіган Холдінгз Лімітед». Сьогодні засновниками значаться Андрій Палієнко і Дмитро Нехороших.

Комплекс в Сокалі в іпотеку «Єврогазбанку» передало ДП «Карбон» ЗАТ «Українська промислова компанія «Добромиль». Засновником компанії «Добромиль» був Андрій Ярославович Лопушанський. Сьогодні її співвласницею залишається Надія Ярославівна Денисенко. Свого часу вона була прописана в Івано-Франківську за однією адресою з Андрієм Лопушанським. Крім того, Надія Денисенко була оформлена як помічник народного депутата Лопушанського у парламенті 5 скликання.

За даними кадастрової карти, земельні ділянки у селі Підгірці оформлені на Олену Тюріну.

У судовому реєстрі є дані, що в грудні 2015 р. «Євро-Готель-Груп» подала позов до «Роял Хоспітелеті Груп» з вимогами першочергового права на викуп приміщень на вул. Хмельницького/І.Франка, 31/27. Провадження у справі зупинене на час проведення судової економічної експертизи.

«Єврогазбанк» був заснований в 2006 році і контролювався родиною Олексія Івченка, екс-глави НАК «Нафтогаз України», близького до екс-президента Віктора Ющенка. 16 липня 2015 р. «Єврогазбанк» визнано неплатоспроможним. 17 листопада 2015 р. Національний банк прийняв рішення про ліквідацію «Єврогазбанку».

Андрій Лопушанський був замголови правління «Нафтогаз України» у 2005-2014 рр., народним депутатом 2006-2007 рр. від блоку «Наша Україна», у 2014 р. обрався до Верховної ради як самовисуванець і став членом фракції «Блок Петра Порошенка».

Олексій Івченко є кумом і депутатським помічником Лопушанського.