Суд арештував до 1 травня чиновника Васильківської РДА, якого затримали за вимагання 90 тисяч євро хабара
11.04.2016   //  

Виконувач обов’язків начальника відділу архітектури та містобудування Васильківської районної державної адміністрації Тарас Олександрович Борис взятий під варту до 1 травня цього року. Про це свідчить ухвала Апеляйційного суду м. Києва від 16 березня.

При цьому суд визначив заставу у розмірі 1,38 млн грн.

Чиновник проходить як підозрюваний по кримінальному провадженню, порушеному за статтею «одержання неправомірної вигоди». Покарання по цій статті передбачає позбавлення волі від 8 до 10 років.

За даними слідства, в.о. начальника відділу архітектури та містобудування Васильківської РДА Тарас Борис вимагав 91 тис євро хабара за зміну цільового призначення земельної ділянки площею 2,4 га з сільськогосподарської на промислову. Він був затриманий під час отримання частини хабара у розмірі 34,5 тис євро в кафе у Глевасі на початку березня і рішенням суду поміщений під домашній арешт.

За пособництво в отриманні хабара підозру також вручено в.о. директора комунального підприємства «Архітектурне бюро» Васильківської районної ради Н. Тичині. Чиновниця теж була в кафе під час отримання хабара. На відміну від її колеги з РДА, вона була взята під варту ще на початку березня. Суд визначив для неї розмір застави у 207 тис грн.

Затримання посадовців провели співробітники СБУ і прокуратури.

Тарас Борис з лютого 2011 по листопад 2012 рр був головним архітектором Житомира.