Фабрика Януковича без конкуренції отримала 61 мільйон на збагачення вугілля
11.04.2016   //  

ДП «Красноармійськвугілля» 4 квітня уклало угоду з ПАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Комсомольська» на послуги зі збагачення вугілля вартість 60,71 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Ціна збагачення вугілля становитиме 65 грн за тону.

Торги проведено за переговорною процедурою, оскільки раніше було двічі відмінено відкриті торги через відсутність хоча б одного конкурента у фабрики «Комсомольської», яка єдина подавала заявку на тендер.

Єдиним акціонером ПАТ «ЦЗФ «Комсомольська» є ТОВ «ДРФЦ» з групи біглого Сашка Януковича.

У фірми «ДРФЦ», прописаної у місті Димитрів, власником є віргінський офшор «Сароне холдінгс лімітед», бенефіціаром вказаний кіпріот  Стеліос Панаідес. Директором є донецький адвокат Олександр Фільченко.

Депозитарієм «Комсомольської» є фірма «Альтера фінанс». Її кінцевими бенефіціарами вказані мешканці Донецька Олег Федін і Сергій Гарагуля. Гарагуля також відомий як голова правління страхової компанії «Кремінь».

Нагадаємо, у березні ЦЗФ «Комсомольска» вже подавала заявку на тендер по збагаченню вугілля шахти Південнодонбаської №3 ім. Сургая. Той тендер виграла фірма «Збагачувач» з групи Андрія Орлова з ціною 58 грн/т.

В.о. директора ДП «Красноармійськвугілля» є Юрій Станіславюк.