Охоронці уранового заводу орендували джипів з водіями на 11 мільйонів
07.04.2016   //  

ДП «38 відділ інженерно-технічних частин» 28 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Охоронна компанія «Цитадель» на прокат легкових автомобілів з водіями на 11,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На один рік замовлено 30 повноприводних автівок при середній вартості річної оренди одного 380 тис грн.

Це дорожче від вартості нового Chevrolet Niva, який можна придбати за 300 тис грн.

У конкурсній документації вказано, що до вартості оренди входять не тільки оплата праці водіїв та податки, а і витрати на паливно-мастильні матеріали. Разом з тим, «38 відділ інженерно-технічних частин» 4 квітня уклав окремі угоди з фірмами «Техойл рітейл» та «Торговий дім «Авіас» на постачання бензину і автогазу на 1,95 млн грн.

Держпідприємство «38 відділ інженерно-технічних частин» (Дніпродзержинськ Дніпропетровської обл) підпорядковано Міненерговуглемрому. Компанія займається охороною уранового виробництва «Придніпровського хімічного заводу» і радіаційно небезпечних хвостосховищ.

Засновником і директором створеного у червні 2015 року ТОВ «Охоронна компанія «Цитадель» є Василь Літовченко. Статутний капітал фірми становить 30 тис грн. і він має бути оплачений до липня 2016 року.

Єдиним конкурентом на тендері з різницею 1% було ТОВ «Україна-2000» Андрія Крупія і Володимира Маклакова.