«Київводоканал» перейшов в банк Порошенка за добу до падіння «Хрещатику»
06.04.2016   //  

ПАТ «АК «Київводоканал» повідомило про зміну реквізитів для сплати за послуги централізованого водопостачання та водовідведення. З 4 квітня споживачі мають платити на рахунок у ПАТ «Міжнародний інвестиційний банк». Відповідне оголошення опубліковано на сайті водоканалу.

«Міжнародний інвестиційний банк» офіційно належить президенту України Петру Порошенку (60%) і замголови парламентської фракції БПП Ігорю Кононенку (15%). Серед міноритарних акціонерів є діти директора Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна, який займається проблемами ліквідованих банків.

міжнародний інвестиційний банк

До цього «Київводоканал» приймав кошти на рахунок у банку «Хрещатик». Однак минулого тижня у банку почались проблеми з проведенням платежів, з 1 квітня був введений ліміт на видачу готівки.

5 квітня Нацбанк відніс «Хрещатик» до неплатоспроможних і ввів тимчасову адміністрацію.

При цьому «Київводоканал» прийняв рішення про зміну платіжного банку за добу до рішення НБУ.

Основними акціонерами «Хрещатику» є Київська міськрада (25%), Андрій Іванов (37%), Микола Солдатенко (24%).

25% «Київводоканалу» перебуває у власності територіальної громади м.Києва, решта 67% – ПрАТ «Компанія Київенергохолдинг».

Директором «Київенергохолдингу» і «Київводоканалу» з минулого року є Віталій Найдюк з так званої групи «президентських енергетиків». Його попереднім місцем роботи була посада фіндиректора у ПрАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» Дмитра Крючкова.

оголошення водоканалуоголошення водоканалу 2015