У Труханова знайшли офшори по нерухомості, а «Росдорстрой» через офшор належить Жукову
05.04.2016   //  

Мер Одеси Геннадій Труханов є співвласником низки офшорних компаній. Про це свідчать документи юридичної компанії «Mossack Fonseca» (Панама), отримані німецьким виданням «Süddeutsche Zeitung» і оприлюднені телепрограмою «Слідство Інфо».

Йдеться про віргінські компанії «Macon Assets Limited», «Corderoy Trading Limited» і «Hemes Group Limited».

Зокрема, співвласниками «Macon Assets Limited» є Геннадій Труханов і Андрій Іванчо. Ця компанія через ТОВ «Винні традиції» володіє площами у житлокомплексі «Арк Палас». Цей комплекс зводила інвестгрупа «Рост».

У 90-х Труханов та Іванчо разом створили охоронну фірму «Капітан». Іванчо був помічником в майбутнього одеського мера, ще коли той був народним депутатом. А сьогодні Андрій Іванчо є співвласником ТОВ «Скво», де директором є Катерина Труханова. Ця фірма брала участь у зведенні житлокомплексу «Арк Палас» на вул. Генуезька,1а і тепер продає там приміщення. Компанія «Скво» входить в інвестгрупу «Рост».

Ще один віргінський офшор «Corderoy Trading Limited». Його співвласниками разом із Трухановим та Іванчо значиться також депутат Одеської міської ради Юрій Шумахер.

Цей же Юрій Шумахер є міноритарним співвласником групи «Рост». Компанії з цієї групи виграють багатомільйонні тендери на ремонт доріг в Одесі і Київській області.

Одна з них ТОВ «Ростдорстрой» зареєстрована на віргінський офшор «Сайдлейк інтернешнл лімітед», бенефіціаром якого у ЄДРЮО вказаний мешканець Лондона Олександр Жуков. У 2001 р. італійська поліція затримувала Жукова за підозрою в незаконній торгівлі зброєю. Його донька Дар’я є подругою життя російського мільярдера Романа Абрамовіча, якого вважають одним з «гаманців» Володимира Путіна.

Журналісти також помітили, що в реєстраційних документах Геннадій Труханов зазначений не як громадянин України, а як громадянин Росії. За цими документами, Труханов прописаний у Підмосков’ї – м. Сергієв Посад, вул. Паркова,5. За цією адресою знаходиться старий будинок, який очевидно використовувався для отримання адреси реєстрації.

ростдорстрой труханов