Слідчі підозрюють, що підрядники привласнили 1,5 мільйони на будівництві спортзалу в Черкасах
04.04.2016   //  

Черкаська поліція підозрює посадових осіб «Багатогалузевого об’єднання Інтербуд» Української спілки ветеранів Афганістану, ПАТ «Експоінвест» та ТОВ «Інтербудгарант» у заволодінні державними коштами у розмірі 1,43 млн грн. Про це свідчить ухвала Соснівського районного суду м. Черкаси від 16 березня.

У травні 2013 року Департамент містобудування Черкаської міськради уклав з «Багатогалузевим об’єднанням Інтербуд» договір про будівництво спортивного залу школи №18 по вул. Н. Левицького, 12 в Черкасах.

«Інтербуд» для проведення робіт найняв «Експоінвест», який у свою чергу залучив субпідрядника – «Інтербудгарант».

Департамент перерахував «Інтербуду» 3,57 млн грн. За даними слідства, представники фірм привласнили 1,43 млн грн шляхом завищення суми реально виплаченої протягом червня-грудня 2013 року заробітної плати, що враховувалася у вартість виконаних робіт.

Слідство проводить слідчий відділ Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Кримінальне провадження було розпочато у лютому 2015 року.

Власником ПАТ «Експоінвест» був екс-депутат Черкаської міськради Ігор Калашник, який помер 13 березня цього року.

Він же очолював «Багатогалузеве об’єднання Інтербуд» УСВА. «Експоінвест» та «Інтербуд» зареєстровані за однією адресою: Черкаси, вул. Оборонна, 16.

ТОВ «Інтербудгарант» у 2009 році заснували черкащани Ігор Бережнов і Микола Осіпов. Із серпня минулого року директором і засновником фірми є Вячеслав Бойко. «Інтербудгарант» із Черкас перереєструвався у Меліпотоль (Запорізька обл.).