Подружжя депутатів отримає 3 мільйони за покращення державного майна, яке намагалось приватизувати
31.03.2016   //  

Суд стягує з державного бюджету на користь ПП «Реалспецсервіс» 3,24 млн грн. відшкодування витрат на поліпшення цілісного майнового комплексу, що належить державі, і перебуває у віданні державного СП «Земельний фонд». Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 13 березня.

Йдеться про нежитлові приміщення, будівлі та споруди площею 5428 кв.м. у м. Житомир, вул. Коростишівська, 56.

У 2005 році ПП «Лард-Стайл-Житомир» купило їх за 915 тис грн. у Державного комплексного торгівельного підприємства «Хрещатик». У 2008 році комплекс за 920 тис грн. купила фірма «Реалспецсервіс».

У 2010 році суд визнав договір продажу майна ДКТП «Хрещатик» недійсним. Підставою для такого рішення стало, зокрема, те, що ДКТП «Хрещатик» не зміг надати суду доказів, що провів конкурс з відчуження даного майна. У 2012 році майно визнано власністю держави в особі Кабінету міністрів.

Теперішній спір виник у зв’язку з тим, що фірма «Реалспецсервіс» у 2008-2010 рр. здійснила невід’ємні поліпшення майна, яке згодом визнане власністю держави. «Реалспецсервіс» вважає себе добросовісним набувачем майна і подала позов про відшкодування витрат.

Згідно з висновком будівельно-технічної експертизи від 11.12.2015 року, «Реалспецсервіс» прові реконструкцію приміщень. Внаслідок цих робіт вартість майна збільшилась на 3,24 млн грн.

Суд визнав вимоги «Реалспецсервісу» обгрунтованими і задовольнив їх. Чи буде це рішення оскаржуватись в апеляції невідомо.

Власницею фірми «Реалспецсервіс» є Людмила Кропивницька, депутат Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина». Директором є Володимир Кропивницький, депутат Житомирської облради від ВО «Батьківщина». З травня 2013 р. по лютий 2014 р. Володимир Кропивницький був заступником мера Житомира.

«Лард-Стайл-Житомир», що продало комплекс фірмі Кропивницьких, з 2005 р. належить Анатолію Паладюку.