- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Кандидати від «Нашого краю» розпиляли 104 мільйони на водогони Дніпропетровщини

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 14 і 28 березня за результатами тендерів замовив ТОВ «Будмакс-компані» будівництво водогонів за 103,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2018 року збудують водогін від ІІ підйому до с. Вищетарасівка Томаківського р-ну за 77,88 млн грн.

Також цьогоріч збудують магістральний водогін Томаківка – Кисличувате – Преображенка за 25,62 млн грн.

Чотири фірми пропонували будівництво першого водогону на 5-20% дешевше. Заявку ТОВ НВФ «Флоріт» відхилили через не внесене забезпечення, ТОВ «Будмонтажсервіс 1» і ТОВ «АСТ «Гарант» – бо вони принесли для підтвердження досвіду договори на інші види роботи, а ТОВ «Галс-Бора» – через не наданий оригінал довідки про відсутність банківської заборгованості.

Відтак спаринг-партнером переможця стало ТОВ «Містокомбуд».

На другому тендері з переможцем змагалися «Містокомбуд» і ТОВ «Газфаєр Інвест».

«Будмакс-Компані» [1] заснована у 2014 році ТОВ «Авента Інвест» Олени Чернової, керує нею Тетяна Бойко.

На виборах 2015 року Чернова балотувалася [2] в депутати Кіровської районної у Дніпропетровську ради як диспетчер ТОВ «Енергія ТМ» від партії «Наш край».

Засновником «Енергії ТМ» є Аркадій Масарський. Раніше його партнером по ній був Валерій Черніков. Останній разом з юристом групи «Приват» Ольгою Гугніною був серед засновників ТОВ «Придніпровський випробувально-сертифікаційний центр» і ТОВ «Дніпроуніверсал», співвласницею якого була сестра Корбана Вікторія.

«Містокомбуд» записано на ТОВ «Веліс Капітал» Руслани Галай, яка з 2014 року виконує [3] обов’язки директора «Енергії ТМ».

Керує «Містокомбудом» Ірина Румянцева, котра у 2015 році висувалася [4] до Дніпропетровської міськради – теж від «Нашого краю».

Засновником київського «Газфаєр Інвесту» є киянин Олександр Буглак. При цьому фірма вигравала тендери тільки в Запорізькій області. Перед парламентськими виборами 2012 року вона отримала підрядів на 192,39 млн грн. на газифікацію та побудову водогонів. Із них 111,72 млн грн. припало на виборчий округ №81, від якого у Раду пройшов Артем Пшонка, син тодішнього генпрокурора Віктора Пшонки.