У депутатів забрали 4 гектари лісу серед заказника і зобов’язали знести самовільно зведені будинки
30.03.2016   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Павлівське мисливське господарство» звільнити лісову ділянку площею 4 га і знести збудовані на ній будівлі і споруди. Про це свідчить постанова Рівненського апеляційного госпсуду від 17 березня.

Фірма має знести самовільно збудовані дво- та одноповерхові будиночки та інші споруди, що розташовані у Павлівському лісництві ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство». Ця ділянка входить до території державного загально зоологічного заказника місцевого значення «Павлівський» Іваничівського району.

 Нагадаємо, 22 жовтня 2013 року Рівненська ОДА видала розпорядження про виділення фірмі «Павлівське мисливське господарство» у користування 4 га лісу в культурно-оздоровчих та рекреаційних цілях.

Проте з укладання цього договору виникли проблеми: «Володимир-Волинське ЛМГ» відмовилося його укладати, бо фірма самовільно звела на ділянці будівлі. Лісники висунули фірмі умову, що укладення договору можливе лише після знесення самобудів.

Та «Павлівське мисливське господарство», уникаючи знесення споруд, через суд змусило «Володимир-Волинське ЛМГ» укласти договір строком на 25 років (угода вважалася укладеною з 24.03.2015). У подальшому вказане рішення суду було скасоване, оскільки відповідно до розпорядження ОДА ділянку передано у тимчасове користування, а за договором – в оренду. А ці два поняття мають різну юридичну природу.

Зауважимо, що «Павлівське мисливське господарство» здійснювало будівництво, зокрема, з цегли, яка залишилися після розбирання двох старих приміщень на спірній ділянці. Хоча за договором від 21 жовтня 2013 року фірма купила вказані будматеріали за 14 тис грн і мала їх вивезти.

Засновниками ТОВ «Павлівське мисливське господарство» є депутат Нововолинської міськради Віктор Ярема, а також Аркадій Трошин і Андрій Цісар. Керівником фірми є депутат Іваничівської районної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Микола Холмецький.

За даними місцевих ЗМІ, Віктор Ярема має сітку продовольчих точок. Раніше він «засвітився» у скандалі навколо кабельного телебачення Нововолинська та Ковеля. Також його називають правою рукою мера Нововолинська Віктора Сапожнікова.

Донедавна до складу засновників фірми входив підприємець Сергій Торчило, який має кілька магазинів із автозапчастинами.