Рідня донецького сепаратиста Болдирєва будує житловий комплекс під Києвом на місці лікарні
28.03.2016   //  
Народний депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв

Регіональне відділення Фонду держмайна по Київській області просить суд повернути йому недобудовану лікарню, а Щасливецькій сільраді – ділянку площею 2,14 га. Про це свідчить рішення Госпсуду Київської області від 29 січня.

У вересні 2002 року компанія «Київська Русь XXI століття» купила на аукціоні за 47 тис грн об’єкт незавершеного будівництва «лікарня на 120 ліжок» в с. Щасливе Бориспільського району. Фірма мала протягом п’яти років добудувати об’єкт з можливою зміною первісного призначення.

Разом з тим у лютому 2003 року фірма отримала в оренду на 49 років ділянку площею 2,14 га під розміщення оздоровчо-житлового комплексу.

Фірма лікарню не добудувала. Натомість, змінивши у 2007 році цільове призначення об’єкта будівництва, «Київська Русь XXI століття» зводить в с. Щасливе по вул. Фестивальній, 22-а багатоквартирний житловий комплекс. Станом на кінець 2014 року будівництво було частково завершено, введено в експлуатацію і заселено.

Суд дійшов висновку про обґрунтованість вимоги про розірвання договору купівлі об’єкта у 2002 року. Однак у задоволенні позову суд відмовив у зв’язку з пропуском позовної давності, який сплинув ще у 2010 році.

Також суд не побачив підстав для розірвання договору оренди і повернення ділянки сільраді, адже фірма використовує ділянку за цільовим призначенням.

Основними власниками ТОВ «Київська Русь XXI століття» є Олександр Васильович Болдирєв з Донецька (48,22%) і Григорій Васильович Болдирев з Алушти (47,52%). Крім того, Колеснікова Людмила Іванівна з Макіївки володіє 2,13% фірми. Ще сім осіб, що зареєстровані у Донецьку і Луганську, мають частку менше 1%, це – дочка Олександра Болдирєва Марія Болдирєва, екс-нардеп від Партії регіонів Володимир Ландік, а також Євген Богатирьов, Микола Вертель, Йосип Немліхер, Леонід Педенко і Анатолій Сурнін.

Олександр Болдирєв з 2002 по 2012 рр був помічником народних депутатів від Партії регіонів Володимира Рибака та Юрія Олександровича Болдирєва. У 90-х роках Юрій Болдирєв був заступником Рибака, який тоді очолював міськвиконком Донецька.

Також Юрій Болдирєв відомий як прихильник сепаратистських настроїв.

«Если убрать Галицию и оставить настоящую Украину с Донбассом и Крымом — это и будет первая Россия. У моей страны нет будущего без преодоления последствий пакта Молотова—Рибентропа, потому что в одних границах удерживать Галицию и Донбасс, Галицию и Крым можно только силой, имея НКВД, МГБ, КГБ и КПСС», – заявив Болдирєв у 2011 році у статусі нардепа від Партії регіонів.

Однак Генпрокуратура тоді відмовилась порушувати карну справу за сепаратизм «регіонала», не вбачивши у цих висловах нічого кримінального.