Панамці розіграли з григоришинцями 13 мільйонів на підстанцію «Укренерго», три дешевші фірми викинули
28.03.2016   //  

Дніпровська електроенергетична система ДП «НЕК «Укренерго» 23 березня за результатами тендеру замовила ТОВ «Січ Енерго» реконструкцію підстанції за 12,58 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До 25 жовтня на ПС «Нікопольська» замінять повітряні вимикачі з панеллю автоматики та масляні трансформатори струму на елегазові в комірках М-2 та Л-126.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Енерджі Інжиніринг».

Заявки ТОВ «Київська енергетична будівельна компанія» («КЕБК»), ТОВ «Техностар» і ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж» були відповідно на 20%, 16% і 3% дешевшими. Однак їх відхилили, бо фірми пропонували інші вимикачі замість передбачених проектом елегазових АВВ LTB-170D1/B. Крім того, замовник мав претензії до документів.

Фірма «КЕБК» подала скаргу в АМКУ, але потім її відкликала.

«Січ Енерго» записане на панамську корпорацію «Кармінера Менеджмент Інк.». Першозасновницею була Анастасія Панчішна з Запоріжжя.

У 2010 р. керівником був Євген Євдокімов, брат екс-заступника директора ДП «Енергоринок» Володимира Євдокимова.

З 2009 р. фірма виграла торгів на 102,08 млн грн., з яких 32,08 млн грн. – в «Укренерго».

«Енерджі Інжиніринг» був створений у Луганську в 2006 р. під назвою «ДП ЛЕО», засновниками були Юрій Бондаренко та Едуард Паскевич з Кременчука Полтавської обл. У 2007 р. основним власником стало ТОВ «Група «Енергетичний стандарт»-Україна» Костянтина Григоришина, а в 2012 р. фірму переоформили на кіпрську «Сетемпіо Холдінгс Лімітед». Нині засновником фірми є кримчанин Сергій Мельничук.

Засновниками «КЕБК» є Алла Бровко і ПрАТ «СВС-Дніпро», що належить фізособам, з яких найбільші частки мають екс-депутат Вишгородської міськради Володимир Випирайло, Володимир Немировський, Сергій Бондаренко та Юрій Терляєв.

Із 2007 р. директором «СВС-Дніпро» є Микола Кравченко, який раніше очолював департамент капітального будівництва та реконструкції «Київенерго». Він також працював у Мінпаливенергетики під керівництвом Івана Плачкова, котрий наразі очолює наглядову раду ПАТ «Київенерго».