Гелетей, топ-суддя та інші вельможі живуть у не дуже законному котеджному містечку в Конча-Заспі
25.03.2016   //  

На місці колишнього дитячого табору в Конча-Заспі під виглядом реконструкції збудували півсотні будинків, власниками котрих зокрема виявилися екс-міністр оборони, суддя ВГСУ, дочка екс-прокурора Києва, народний депутат і ще низка цікавих людей. Про це у сюжеті Лесі Іванової у телепрограмі «Наші гроші».

загальний план загальний план1

15 років тому на цьому місці був дитячий оздоровчий табір заводу ВАТ «Київгума». Завод табір продав, новий власником стало підприємство з аналогічною до заводу назвою – ЗАТ «Київгума» бізнесмена Сергія Шевченка. Ця фірма вже і провела реконструкцію табору таким чином, що офіційно тут з’явилась «нежитлова нерухомість». На повірку це виявилось закритим котеджним містечком, у якому мають житло:

Валерій Гелетей (будинок площею 653 кв м), очільник Управління держохорони, екс-міністр оборони.

Право власності на цей будинок Гелетей посвідчував через судовий позов у 2012 р., коли вже не був на державній службі, а працював Віце-Президентом «Авант-Банку», пов’язаного з колишнім генпрокурором Віталієм Яремою. Однак згідно з матеріалами справи будинок Гелетей побудував власним коштом у 2008-2009 р.р., коли перший раз очолював Управління державної охорони.

гелетей гелетей будинок

Дар’я Черновська (будинок з окремим, приватним озером), дочка екс-прокурора Києва Анатолія Мельника (на фото).

черновська мельник черновська будинок

Ігор і Дар’я на відпочинку у Монте-Карло

Ігор і Дар’я на відпочинку у Монте-Карло

Чоловік Дар’ї, Ігор Черновський теж прокурор, працює у Печерській прокуратурі столиці. В його останній декларації за 2014 р. Зазначено 60 тис грн. річного доходу, ніякої нерухомості і ні копійки на рахунках. У Печерській прокуратурі він щонайменше з 2012 р., а до того Ігор Черновський був оформлений як ФОП, займався «забезпеченням фізичного комфорту». У його родини в Чернівцях – вже 10 років будівельний бізнес (ПП «Єврофасадбуд» належить батькові прокурора, Василю Черновському).

Неля Трунова (360 кв м), дружина В’ячеслава Трунова, колишнього заступника Анатолія Мельника по прокуратурі м.Києва, пізніше Дніпровського екологічного прокурора та прокурора Одеської області.

Галина Фаринник (550 кв м), дружина колишнього очільника Головного слідчого управління МВС  Василя Фаринника.

Олена Шелудченко й Ольга Троян (два будинки по 580 кв м), відповідно дружина й дочка екс-глави НАК «Нафтогаз» Володимира Шелудченка.

Олег Рафальський (530 кв м), син Олега Рафальського, екс-заступника глави Адміністрації Президена Сергія Льовочкіна

Наталя Запорожан (580 кв м), дружина ректора Одеської медичної академії Валерія Запорожана.

Арсен Демченко, власник ТОВ «НПВ «Енергогазпром». Ця фірма поставила «Укртарнсгазу» обладнання за 27 млн грн. – у 14 разів дорожче від ціни виробника. За ту справу була порушена карна справа. Батько бізнесмена Микола Демченко очолював управління енергетики «Укртрансгазу».

демченко будинок демченко

Сергій Лабазюк (купив будинок площею 650 кв м за 2.3 млн грн.), народний депутат. Його родинна фірма ПП «Аграрна компанія 2004» за останні роки натендерила понад 300 млн грн. на ремонт доріг у рідній депутату Хмельницькій області.

лабазюк будинок лабазюк

– Ірина Кондратова (593 кв м), суддя Вищого господарського суду. Її батько Дмитро Притика 15 років очолював цей самий Вищий госпсуд. Каже, що будинок придбала за кошти від продажу частки в бізнесі, котрий мала ще до того, як стати суддею.

кондратова будинок кондратова

Наразі «Київгума» проходить ліквідацію. Ліквідатор фірми просуває в Київраді проект за яким вид використання земельної ділянки має бути змінений і на ній мають дозволити будівництво, експлуатацію та обслуговування таких об’єктів рекреаційного призначення як «дачі».

Докладніше про узаконювання незаконних котеджів у статті «Останні піонери Конча-Заспи».