У Дніпропетровську без торгів 46 мільйонів на доступне житло по програмі Януковича
24.03.2016   //  

КП «Агентство регіонального розвитку «Регіон-Лідер» Дніпропетровської обласної ради 2 березня уклало угоду з ПП фірма «Мост» на будівництво доступного житла за 45,99 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовили будівництво І черги першого містобудівного комплексу житла на житловому масиві Лівобережний-3. Строк дії угоди – до повного виконання зобов’язань.

Деталі підряду невідомі, оскільки договір уклали без проведення тендеру. Підстави для цього замовник теж не назвав.

Дніпропетровська фірма «Мост» належить Олегу Малому.

У листопаді 2012 року «Регіон-Лідер» замовив їй трисекційний каркасний житловий будинок №6 на Лівобережному-3 за 19,88 млн грн.

Загалом із 2008 року «Мост» виграв тендерів на 45,51 млн грн.

Соціальне житло в цьому місці почало будувати в рамках програми президента Віктора Януковича «Доступне житло». Суть програми полягала в тому, що квартири можна придбати в кредит під 3% річних, тобто ставка буде 16%, але з них 13% компенсує держава. Усього збирались звести 16 будинків на понад 1 тис. квартир.

Перший будинок за участі Януковича відкрили у жовтні 2012 року. Тоді ж ТОВ «Балівська будівельна компанія» виграло 19,39 млн грн. на будинок №7, а в листопаді – 19,89 млн грн. на будинок №8.

Відтоді торги на будівництво в рамках програми більше не проводилися. Однак у березні 2015 року «ББК» отримала ще 49,20 млн грн. Як і зараз, угоду на будівництво І черги уклали без тендеру, не пояснюючи причин.

Фірмою «ББК» володіє депутат Дніпропетровської облради Віктор Шинкевич (раніше – Партія регіонів). Він також керує ПрАТ «Будіндустрія», акціонерами якого є Василь Ємець, ТОВ «Фондова компанія «Славутич-Капітал» і ТОВ «Депозитарно-фондова компанія «Славутич-Капітал».