Фірма Януковича припхалась на тендер, де 44 мільйони на збагачення вугілля розіграли фірми Орлова
24.03.2016   //  

ДП «Шахта «Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая» 14 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «Промислова компанія «Збагачувач» переробку вугілля за 43,79 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2016 році збагатять 755 тис тонн вугілля марки Г (0-200).

Послуга коштує 58 грн. за тонну.

У листопаді 2015 року ПАТ «Лисичанськвугілля» замовило цій фірмі збагачення вугілля марки ДГСШ 0-13 про 70 грн./т.

Нині конкурентами були ТОВ «Енергоімпекс» і ПАТ «Центральна Збагачувальна Фабрика «Комсомольська».

Останнє подало скаргу в АМКУ щодо порушення процедури закупівлі. ЦЗФ «Комсомольська» стверджувала, що під час розкриття її пропозиція була найдешевшою, але в протоколі ціна «Збагачувача» змінилася і стала найнижчою. При цьому представника скаржника нібито не допустили до підписання цього протоколу через відсутність довідки про несудимість за злочини з корисливих мотивів.

Адмінколегія не задовольнила скаргу, оскільки претензії не були доведені документально.

Компанією «Збагачувач» володіє Олександр Зарицький, колишній директор «Центренергобуд» – сімейної структури екс-нардепа від Партії регіонів Андрія Орлова.

«Енергоімпекс» теж пов’язаний із групою Орлова і володіє збагачувальною фабрикою «Дзержинська», а також є акціонером ПАТ «Стахановська збагачувальна фабрика» разом із ТОВ «Донецьквуглезбагачення».

«Комсомольська» належить ТОВ «ДРФЦ» з групи біглого Олександра Януковича.

Шахта «Південнодонбаська» знаходиться у Вугледарі, на контрольованій українськими військами території і є одним з найбільших вуглевидобувних підприємств Донбасу.