Залізниця скупилась у Дубневичів на 92 мільйонів по секретним цінам, викинувши дешевшого Ахметова
23.03.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 12 березня за результатами тендеру замовила ТОВ «Експозиція» запасних частин на 91,85 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Поставлять підрейкові та нашпальні прокладки, а також ізолюючі втулки.

Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі товари не оприлюднили.

Єдиним конкурентом було ПП «Єврооснова-СМ» із вищими на 3-8% цінами.

При цьому ТОВ «Трансінвест Холдинг» пропонувало втулки на 15% дешевше, але не надало паспорт якості та сертифікат відповідності, а також не підтвердило право власності виробника на ТУ. Крім того, пропонована продукція раніше не поставлялася і не узгоджувалася Укрзалізницею, відтак заявку відхилили.

Засновником «Експозиції» є Андрій Бохенок, а директором – Михайло Врублевський.

Фірма зареєстрована у м. Городок Львівській обл. по вул. Комарнівська, 66. Там же прописане ТОВ «Квадрохім», співвласницями якого є Наталія Дубневич, дружина Ярослава Дубневича, і Тетяна Дубневич, дружина Богдана Дубневича.

Брати Дубневичі є народними депутатами від «Блоку Петра Порошенка». Наприкінці 2015 року ЗМІ повідомляли, що обговорюється призначення Ярослава Дубневича на посаду міністра інфраструктури замість Андрія Пивоварського.

«Трансінвест Холдинг» на 99,9% належить кіпрській «Лемтранс лімітед» Ріната Ахметова, ще на 0,1% – корпорації «Міжрегіональний промисловий союз».

Львівська «Єврооснова-СМ», створена у 2015 році, належить Сергію Бабаєву та Мирославу Шотику. Тендерів не вигравала, але часто конкурує з «Експозицією».

Найменування товару Кількість
Прокладки підрейкові ПРБ-1 4 750 000 шт.
Прокладки нашпальні ПНБ-3 1 926 000 шт.
Прокладки нашпальні ПНД-5 120 000 шт.
Прокладки нашпальні на ПС2Б-4, ПС3Б-4 445 к-тів
Втулки  ізолюючі типу КБ 2 230 000 шт.