Одеситам дали 34 мільйони на п’ять кілометрів траси Львів-Луцьк
22.03.2016   //  

Служба автомобільних доріг у Волинській області 17 березня за результатами тендеру замовила ТОВ «Автомагістраль-Південь» поточний середній ремонт автодороги державного значення Н-17 Львів-Радехів-Луцьк за 33,67 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Трасу відремонтують на ділянці км 69+600 – 75+000. Виконають планування узбіч та укосів, ремонт моста, укладуть близько 55 тис кв. м асфальтобетонного покриття, влаштують дощову каналізацію, автобусні зупинки, майданчик відпочинку та з’їзди, укріплять узбіччя, встановлять освітлення, огородження, сигнальні стовпчики і дорожні знаки.

Умовно роботи коштують 6,23 млн грн. за кілометр.

Це на 12% дешевше за вартість складнішого ремонту іншого відрізку траси. Його замовили нинішньому єдиному конкуренту ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс» по 7,09 млн грн./пог. км.

Відомо, що в січні 2015 року жителі блокували трасу біля Радехова, вимагаючи капітального ремонту.

Торік провели тендерів на поточний ремонт інших ділянок цієї дороги на 244,40 млн грн.

Засновниками одеської  «Автомагістраль-Південь» є Валерій Коротков і Олег Наливанний.

«Луцькавтодор-Сервіс» раніше був дочірнім підприємством «Луцькавтодору», співвласником якого до 2011 р. був Юрій Ольховий, екс-керівник Служби автомобільних доріг у Волинській області (2009-2010 рр.).

Нині «Луцькавтодор-Сервіс» оформлено на Олексія Юрчука. Фірма входить до групи компаній «ЛАД»разом із «Корпорацією ЛАД» Ольхового з дружиною Людмилою.

У свою чергу ПАТ «Луцькавтодор», наглядову раду якого очолює Ольховий, записано на кіпрську компанію «Lad Group Plc».